Efterhånden som virussen nu bevæger sig til Afrika og skoler i flere og flere afrikanske lande lukker vil flere og flere børn bliver totalt afkoblet fra læring og sikkerhed, lyder det fra Oxfam Ibis i dag.

Corona sender 73 procent af verdens børn væk fra skolen

Unesco vurderer, at mere end 1,2 milliarder børn og unge ikke er skole lige nu på grund af coronavirus. Oxfam Ibis advarer mod, at det kommer til at gå ud over de elever, hvor forældrene har den laveste indkomst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er virkelig voldsomt! Verden har aldrig set noget lignende på uddannelsesområdet. Og det udgør en meget stor risiko for børnene, som går ud over sygdommen i sig selv. Det er jo deres fremtid, det handler om", siger uddannelsespolitisk rådgiver i Oxfam Ibis Kira Boe i en pressemeddelelse.

Ekspert: Skolelukning kan vare helt til sommerferien 

I Danmark har eleverne adgang til fjernundervisning. Forældre arbejder hjemmefra. Både lærere og forældre kan støtte børnenes uddannelse under Corona-krisen. Verdens fattigste børn er dybt afhængige af den sikkerhed, skolen giver, imens forældrene er på arbejde, og af den frokost, skolen ofte tilbyder. De har ikke mulighed for at skype med deres kammerater eller få fjernundervisning af deres lærer. De har ingen iPad og heller ikke noget internet. Når de ikke går i skole, får de ikke nok mad, og eftersom deres forældre typisk er nødt til at arbejde.

"De flestes lande fokuserer selvfølgelig på sundhedssystemerne lige nu. Men det er afgørende, at de også begynder at få fokus på uddannelsessystemerne. Det kan virkelig få voldsomme konsekvenser," siger Kira Boe.

Oxfam Ibis er ikke kun opmærksomme på de fattigste lande i verden. Også i lande med stor social ulighed vil der være grupper af børn og unge for hvem skolelukninger er katastrofale. Eksempelvis tilbyder skoler i Peru frokost og/eller morgenmad betalt af staten. I USA er der også 12 millioner børn i hjem, hvor der ikke er mad nok til, at alle kan få nok at spise. 22 millioner børn får betalt frokost i skolen i USA.    

Regeringen forlænger skolelukninger til efter påske 

Læs mere

Se Unescos opdaterede opgørelse her

Powered by Labrador CMS