Formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen håber, DLF vinder sagen om lejrskoler, så lærerne fremover bliver afregnet for den præsterede arbejdstid.

Voldgift om lejrskoler behandles i morgen

En faglig voldgift i morgen skal behandle, om lærerne også fremover kun skal afregnes for 14 timer, selv om de er sammen med eleverne hele døgnet, når de er på lejrskole. Formand for DLF’s overenskomstudvalg håber Lærerforeningen vinder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det skal afgøres, om lærerne skal have løn for alle de arbejdstimer, man præsterer. I alle dele af arbejdstidsreglerne i Lov 409 gælder, at man bliver afregnet for den præsterede tid. Lærerne skal ikke arbejde mere end den tid de får løn for, hed det sig i forbindelse med lovindgrebet. Men lige præcis omkring lejrskoler påstår KL, at der er tale om en akkordmæssig afregning på 14 timer, uanset om man arbejder mere end 14 timer", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

DLF er klar til faglig voldgift

Han vil selv overvære sagen, som foregår i KL-huset. 

"Det vil være en mærkværdigt, hvis den falder ud til KL's fordel", mener Gordon Ørskov.

Lærerforeningen har tidligere bedt tillidsrepræsentanterne om at sørge for, at de lærere, der i løbet af året har været på lejrskole også har dokumentation for deres arbejdstid.

DLF: Lærerne skal gemme arbejdsplaner for lejrskoler

"Falder sagen ud til foreningens fordel, pålægges kommunerne at planlægge lærernes arbejdstid på lejrskolen således, at lærerne kun skal arbejde det antal timer, de får løn for", siger Gordon Ørskov Madsen.