Se danmarkskortet: Her flytter lærerne

Lærerne shopper job efter bedre vilkår. På tre år er antallet af lærere, der har skiftet til en anden kommune mere end fordoblet. Klik på folkeskolen.dks kort og se, hvordan situationen er i din kommune.

Publiceret Senest opdateret

SÅ FORSIGTIGT ER TALLENEBEREGNET

I løbet af 2012 flyttede cirka 800 lærere fra én kommune til enanden, og i år er tallet per 1. november oppe på knap 2.000. Isamme periode steg også antallet af lærere, der valgte at finde etjob uden for folkeskolen. Knap 900 lærere valgte i 2012 at forladefolkeskolen, mens det allerede drejer sig om over 1.600 i år.

Udtrækket i DLF's medlemsregister er over antallet af lærere,der har skiftet job fra en skole i én kommune til en skole i enanden kommune. Studerende og lærere, der er kommet fra eller gåettil ledighed eller pension eller fra eller til en ukendtansættelse, er ikke talt med. Derfor er tallene efter alsandsynlighed væsentligt større i virkeligheden.

Tallene for skift ud af folkeskolen er trukket på udmeldelser afforeningen, hvor man med sikkerhed ved, at skiftet skyldesansættelse uden for folkeskolen. Det betyder, at skift ud affolkeskolen til for eksempel Ungdommens Uddannelsesvejledning elleret andet DLF-område ikke er talt med. Derfor er dette tal medsikkerhed væsentligt større.

Udtrækket er foretaget 1. januar hvert år fra 2010 til 2015 plus1. november 2015.

(Præcisering: Tallene dækker alle aktive medlemmer af DLF,dvs også en mindre gruppe medlemmer, som ikke er ansat ifolkeskolen)

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På kortet kan du se, hvor mange lærere, der er flyttet til en ny kommune inden for de sidste to år. Hvor mange, der har fået job uden for folkeskolen, og hvor mange, det drejede sig om før reform og Lov 409. Du kan også klikke ind på din egen kommune og se, hvor dine kolleger har søgt hen. 

Kortet er lavet på baggrund af et udtræk fra DLF's medlemsregister. Se forklaring på tallene i boksen herunder (præciseret 18/12-2015 kl. 11.38)Kortet viser procentdelen af lærere, der ifølge medlemsregistret er flyttet til en anden kommune siden januar 2014. Hvid: 0-4 procent. Gul: 5-9 procent. Orange: 10-14 procent. Rød: 15-19 procent. Mørkerød: 20-30 procent.

Powered by Labrador CMS