Flere penge i erstatning

Faldulykker og bolde i hovedet skyld i alvorlige skader

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antallet af arbejdsskader for lærere er nærmest konstant, viser en statistik, som DLF's organisationskontor har udarbejdet. Men siden området er blevet opprioriteret i 1995, har foreningen skaffet flere penge i erstatning til medlemmerne end tidligere.

I 1998 blev der oprettet 283 arbejdsskadesager. I 1996 var tallet 265. I 1998 blev 306 sager afsluttet. Flere sager tager mere end et år at behandle i de mange instanser, en arbejdsskade gennemgår.

'Vi har aldrig haft så mange, der har fået en udbetaling, som i 1998', siger socialrådgiver Jørgen Bruun Christensen, der er konsulent på området.

'63 sager er afsluttet med en godtgørelse til medlemmet på grund af varige følger. De 63 lærere har i alt fået en menerstatning på 1,7 millioner kroner'.

Ud af de 63 lærere har 11 fået udbetalt erstatning for erhvervsevnetab. Dette beløb er på cirka 5,5 millioner kroner og dækker over både tabt erhvervsevne i en kort periode og mistet evne til overhovedet at arbejde igen på grund af skaden. Ti lærere har fået tilskadekomstpension.

'Der sker flest skader ved fald på trapper, skibakker og glatte underlag. Det går især ud over ryg og knæ. Men nogle af de alvorligste er de skader, hvor lærere har fået en bold i hovedet. Oftest sker det ikke i idrætstimen, hvor læreren er forberedt på flyvende bolde, men derimod i frikvarteret i skolegården. Flere af de lærere, der har fået en bold i hovedet, er ikke i stand til at arbejde mere', siger Jørgen Bruun Christensen.

Han fortæller, at Organisationskontoret havde kontakt til omkring 600 mennesker i forbindelse med arbejdsskadesagerne sidste år.hela