Skoleleder på Søndervangskolen Rani Hørlyck (billedet) og viceleder Martin Bernhard har valgt at stoppe, oplyser Aarhus Kommune.
Skoleleder på Søndervangskolen Rani Hørlyck (billedet) og viceleder Martin Bernhard har valgt at stoppe, oplyser Aarhus Kommune.

Rani Hørlyck stopper på Søndervangskolen

Den kendte Aarhusskole skal have ny leder og viceleder. Begge har meddelt Aarhus Kommune, at de stopper på skolen efter de massive anklager om snyd på skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleleder Rani Hørlyck og viceleder Martin Bernhard stopper på Søndervangskolen. Det meddeler Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Fratrædelselserne sker i kølvandet på de massive anklager mod skolens ledelsen, som blandt andre Folkeskolen i den seneste tid har afdækket.

Børn og Unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen oplyser i pressemeddelelsen, at Rani Hørlyck har ønsket at indgå en fratrædelsesaftale på grund af det pres, der har været.

Rani Hørlyck har været skoleleder på Søndervangskolen siden 2008, og før det var hun leder på Nordgårdsskolen i Gellerup gennem en årrække. Hun vil være fritstillet frem til fratrædelsen ved udgangen af februar 2022.

Det fremgår også, at der snarest muligt vil blive taget skridt til at indsætte en midlertidig skoleleder og pædagogisk leder på Søndervangskolen.

Frem til en ny skoleleder er ansat, skal de understøtte den ledelse, der fortsat er på skolen. Fokus er på at genetablere tillid, og skabe en tryg skoledag for skolens elever og forældre og en god arbejdsplads for skolens medarbejdere.

Aarhus Kommune skriver, at Ranis Hørlycks beslutning ikke ændrer på planen om at iværksatte en ekstern undersøgelse af Søndervangskolen.

Powered by Labrador CMS