Supervision
0   8

Supervision skal bruges tidligt

Forskning i stress viser, at jo tidligere man får hjælp, jo lettere og hurtigere kommer man sig.

Flemming Mortensen, der er uddannet lærer, men nu arbejder som krops- og psykoterapeut, har de seneste år haft mange lærere i sin klinik. De var enten sygemeldt med stress eller lå på kanten af en sygemelding. Det fik ham til at tænke på, at lærere burde have adgang til supervision. Blandt andre faggrupper som for eksempel psykologer og socialrådgivere er det mere almindeligt.

»Når man først er blevet sygemeldt, kommer der nogle andre mekanismer i spil ud over selve årsagen til sygemeldingen. Supervision skal bruges tidligere, så man måske kan forhindre en sygemelding. Det handler om at få nervesystemet til at falde til ro, finde ud af, hvad der er problematisk, og hvordan man kan komme videre. At kunne tage fat i en problemstilling og ændre på den«, siger Flemming Mortensen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan godt give en lettelse at få følelserne frem, men at det virker langt bedre at handle, er hans erfaringer. Forskning i stress viser desuden, at jo tidligere man får hjælp, jo lettere og hurtigere kommer man tilbage i ro og balance. I supervision får læreren hjælp til at afdække, hvad der har skabt ubalancen, støtte til at handle og dermed hjælp til at få ro på nervesystemet igen. På Ellevangskolen i Aarhus får lærerne tilbud om tre til seks supervisonssamtaler, men de bestemmer selv, om de har lyst til det. Fem af skolens lærere har benyttet sig af tilbuddet siden april. Projektet er finansieret at Lærernes Pension.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
619 andre er allerede tilmeldt