Bloggen fra underviserne på læreruddannelserne vil handle både om teori og praksis

Ny blog: Matematikundervisere vil inspirere og debattere

Mangfoldighed i matematik, matematik på læreruddannelsen og matematik i skolen. Dialog om matematik. Det er nogle af ideerne bag den blog, som en række matematikundervisere på læreruddannelserne i landet har fået på folkeskolen.dk/matematik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi regner med at få noget aktivitet om matematik og god inspiration, når 12 dedikerede matematikundervisere fra læreruddannelsen skriver blogindlæg", fortæller formand for matematikundervisernes lille forening Semat, Mie Engelbert Jensen.

"Vi vil også gerne i dialog med læserne på folkeskolen.dk - både de ansatte lærere og de lærerstuderende. Vi beskæftiger os med matematik på mange måder og håber at kunne bidrage med noget dér. Nogle lærere har for eksempel ikke linjefaget i matematik, men de kan måske via bloggen få en ide om, hvad der sker på læreruddannelsen. Nogle indlæg vil være politiske, andre vil være meget praktiske".

Blog: Tag godt imod jeres nyuddannede kolleger

Foreningen Semat blev stiftet i 1965 og har medlemmer, der underviser på læreruddannelserne over hele landet. Underviserne har også alle noget forskning foruden deres undervisning. Foreningens medlemmer mødes to gange om året til en konference og en temadag, hvor der kan være oplægsholdere både fra Danmark og fra udlandet.

Både teori og praksis

12 bloggere har meldt sig til at skrive på den nye blog. Første indlæg er offentliggjort og handler om at tage godt imod nyuddannede kolleger. Indlægget er skrevet af Louise Falkenberg og Ida Redder Honore fra Københavns Professionshøjskole.

Flere af underviserne er selv oprindeligt lærere, og andre har taget en anden vej ind i matematikken. Per Nygaard Thomsen fra Via  er en af bloggerne. Han fremhæver, at indlæggene nok bliver meget forskellige, alene fordi underviserne kommer fra mange forskellige uddannelsessteder.

"Vi beskæftiger os med mange aspekter indenfor matematik, og det spændende bliver at prøve at formidle hvordan det ser ud de forskellige steder. Der sker meget mellem teori og praksis, hvor vi også har flere vinkler. For lærerne, der har praksis tæt på sig, vil det forhåbentlig også være interessant at læse, hvordan tingene ser ud fra vores side på læreruddannelsen", siger Per Nygaard Thomsen.

"Dialog vil være godt og frugtbart. Der kan jo for eksempel sagtens komme to indlæg, der egentlig modsiger hinanden, men det vil kunne skabe en god diskussion. Vi vil henvende os til alle, der beskæftiger sig med matematikundervisning".

Mie Engelbert Jensen fortæller, at hun har et lille matematisk ballonprojekt med sine studerende, som hun vil beskrive i ord og billeder på bloggen.