Engelsk
0   5

Festival viser film til engelskundervisningen

I perioden 23. september til 6. oktober viser Buster Filmfestival film, der kan bruges til at diskutere klima, sociale medier i USA, seksualitet og aktivisme i engelsktimerne. Der vil være undervisningsmateriale til alle festivalens film.

Buster Filmfestival for børn og unge afholdes i en række biografer i København. Festivalen oplyser, at de anbefaler følgende film til engelskundervisningen:

Social_animals, der henvender sig til 6.-10. klasse, er en dokumentar, hvor tre amerikanske teenagere fortæller om, hvordan det sociale medie Instagram har ændret deres liv både positivt og negativt. Filmen givet et indblik i den nye generations brug af digitale medier og frivillige fra Børns Vilkår vil til udvalgte visninger fortælle om unges digitale virkelighed i Danmark. 

Youth Unstoppable henvender sig til 7.-10. klasse og handler om, hvordan unge klimaaktivister forsøger at få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og redde vores klode. Filmen er oplagt til et tema om ung aktivisme, demokrati og klima. Den Grønne Studenterbevægelse vil til visningen d. 4/10 fortælle om deres aktivisme.

The Miseducation of Cameron Post er ifølge festivalen velegnet for eleverne i 7.-10. klasse. Filmen følger teenageren Cameron, der bliver sendt i en kristen omvendelseslejr for unge homoseksuelle. Filmen kan bruges i diskussioner om homofobi, religion og seksualitet. Sognepræst Mia Rahr Jacobsen vil fortælle om feministiske læsninger af Bibelen og om sit arbejde med LGBTQ+ i kirken efter udvalgte visninger. 

Artiklen fortsætter under banneret

Der bliver udarbejdet undervisningsmaterialer til alle filmene, som bliver lagt ud på festivalens hjemmeside. Det koster 17 kroner per billet og 600 kroner for et workshopforløb. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.520 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om engelsk

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om engelsk?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.