Festival viser film til engelskundervisningen

I perioden 23. september til 6. oktober viser Buster Filmfestival film, der kan bruges til at diskutere klima, sociale medier i USA, seksualitet og aktivisme i engelsktimerne. Der vil være undervisningsmateriale til alle festivalens film.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Buster Filmfestival for børn og unge afholdes i en række biografer i København. Festivalen oplyser, at de anbefaler følgende film til engelskundervisningen:

Social_animals, der henvender sig til 6.-10. klasse, er en dokumentar, hvor tre amerikanske teenagere fortæller om, hvordan det sociale medie Instagram har ændret deres liv både positivt og negativt. Filmen givet et indblik i den nye generations brug af digitale medier og frivillige fra Børns Vilkår vil til udvalgte visninger fortælle om unges digitale virkelighed i Danmark. 

Youth Unstoppable henvender sig til 7.-10. klasse og handler om, hvordan unge klimaaktivister forsøger at få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og redde vores klode. Filmen er oplagt til et tema om ung aktivisme, demokrati og klima. Den Grønne Studenterbevægelse vil til visningen d. 4/10 fortælle om deres aktivisme.

The Miseducation of Cameron Post er ifølge festivalen velegnet for eleverne i 7.-10. klasse. Filmen følger teenageren Cameron, der bliver sendt i en kristen omvendelseslejr for unge homoseksuelle. Filmen kan bruges i diskussioner om homofobi, religion og seksualitet. Sognepræst Mia Rahr Jacobsen vil fortælle om feministiske læsninger af Bibelen og om sit arbejde med LGBTQ+ i kirken efter udvalgte visninger. 

Der bliver udarbejdet undervisningsmaterialer til alle filmene, som bliver lagt ud på festivalens hjemmeside. Det koster 17 kroner per billet og 600 kroner for et workshopforløb.