Debat

Åbent brev til de danske skoleledere: Sådan undgår du at få ansøgere

Lærere er irriterende, kritiske og besværlige medarbejdere. Derfor har vi lavet en smart ti punkts guide til hvordan du skriver et jobopslag, så du bedst muligt kan undgå at få ansøgere til jobbet.  Eksemplerne i den følgende guide er selvfølgeligt fuldstændigt opdigtede. Ethvert sammenfald med virkelige jobopslag er komplet tilfældigt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Lad være med at skrive tydeligt hvilke linjefag eller fagprofil ansøgere skal have. Skriv det absolut ikke i overskriften. Føj det allerhelst til midt i en brødtekst halvt inde i opslaget.

2. Husk at skrive at ansøgere skal være robuste, udviklingsorienterede, fleksible og engagerede. Det er allerbedst, hvis man kan bruge dit opslag til et spil ”buzzword bingo”.

3. Skriv lange, ekstremt vage beskrivelser af skolen. Flet det også gerne ind at eleverne er meget søde. Husk skolens mere eller mindre intetsigende slogan og værdier: F.eks. ”Fællesskab, tydelighed og udvikling” eller ”Sammenhold, samarbejde, sammenskudsgilde”.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

4. Skriv at I er i en spændende proces med at implementere skolereformen, men lad endelig være med at uddybe hvilke betydninger det har på skolen, for organiseringen eller lignende.

5. Husk at beskrive egenskaber som villighed til at indgå i professionelt samarbejde eller udvikle undervisning sammen med kollegaer. Egenskaber,  som ingen kan sige nej til.

6. Stil helst krav til at ansøgere har mindst fem forskellige linjefag, og allerhelst uden prioritering af dem eller søg meget specifikke og meget sjældne fagkombinationer såsom fransk, fysik/kemi og håndværk/design.

7. Gør det tydeligt, at jeres fagfordeling for næste år bare havde nogle solide huller og søg derfor en lærer, der skal dække fem forskellige klassetrin og fire spor i fem forskellige fag.

8. Sørg for at der er rigeligt med grelle stavefejl. Særligt i jobopslag, hvor der søges en “Dansk lærer”.

9. Undlad at skrive om I har en arbejdstidsaftale eller startlærerordning med den lokale lærerforening.

10. Sæt meget eksplicitte krav til brug af læringsplatforme og portaler og lærernes indstilling til dem. De skal bruge en specifik portal og de skal være entusiastiske omkring den.

Vi håber at guiden var brugbar og at I får meget få ansøgere til jeres stillinger.

De bedste hilsner

Anna Hjortkjær og Daniel Panduro

Powered by Labrador CMS