Debat
5   159

Åbent brev til de danske skoleledere: Sådan undgår du at få ansøgere

Lærere er irriterende, kritiske og besværlige medarbejdere. Derfor har vi lavet en smart ti punkts guide til hvordan du skriver et jobopslag, så du bedst muligt kan undgå at få ansøgere til jobbet.  Eksemplerne i den følgende guide er selvfølgeligt fuldstændigt opdigtede. Ethvert sammenfald med virkelige jobopslag er komplet tilfældigt.

1. Lad være med at skrive tydeligt hvilke linjefag eller fagprofil ansøgere skal have. Skriv det absolut ikke i overskriften. Føj det allerhelst til midt i en brødtekst halvt inde i opslaget.

 

2. Husk at skrive at ansøgere skal være robuste, udviklingsorienterede, fleksible og engagerede. Det er allerbedst, hvis man kan bruge dit opslag til et spil ”buzzword bingo”.

 

Artiklen fortsætter under banneret

3. Skriv lange, ekstremt vage beskrivelser af skolen. Flet det også gerne ind at eleverne er meget søde. Husk skolens mere eller mindre intetsigende slogan og værdier: F.eks. ”Fællesskab, tydelighed og udvikling” eller ”Sammenhold, samarbejde, sammenskudsgilde”.

 

4. Skriv at I er i en spændende proces med at implementere skolereformen, men lad endelig være med at uddybe hvilke betydninger det har på skolen, for organiseringen eller lignende.

 

5. Husk at beskrive egenskaber som villighed til at indgå i professionelt samarbejde eller udvikle undervisning sammen med kollegaer. Egenskaber,  som ingen kan sige nej til.

 

6. Stil helst krav til at ansøgere har mindst fem forskellige linjefag, og allerhelst uden prioritering af dem eller søg meget specifikke og meget sjældne fagkombinationer såsom fransk, fysik/kemi og håndværk/design.

 

7. Gør det tydeligt, at jeres fagfordeling for næste år bare havde nogle solide huller og søg derfor en lærer, der skal dække fem forskellige klassetrin og fire spor i fem forskellige fag.

 

8. Sørg for at der er rigeligt med grelle stavefejl. Særligt i jobopslag, hvor der søges en “Dansk lærer”.

 

9. Undlad at skrive om I har en arbejdstidsaftale eller startlærerordning med den lokale lærerforening.

 

10. Sæt meget eksplicitte krav til brug af læringsplatforme og portaler og lærernes indstilling til dem. De skal bruge en specifik portal og de skal være entusiastiske omkring den.

 

Vi håber at guiden var brugbar og at I får meget få ansøgere til jeres stillinger.

 

De bedste hilsner

Anna Hjortkjær og Daniel Panduro


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
476 andre er allerede tilmeldt