Foto: Tomas Bertelsen

Mey skifter skole

Mey Houji har gået på specialskole siden skolestart. Men nu skifter hun til normalklasse.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi er nået frem til, at du skal blive hos os. Du har været på prøve, og vi kan kun sige 'ja tak' til dig. Du har været i forskellige grupper i klassen, du har holdt oplæg, og rent fagligt ligger du fint«.

Lærer Ulla Brygmann fortæller Mey, at hendes prøvetid i 6.a på Hummeltofteskolen er forbi. Mey kommer fra Sorgenfriskolen, der er et af Lyngby-Taarbæk Kommunes specialtilbud. Her har hun gået siden skolestart.

Der er evalueringsmøde på Hummeltofteskolen. Deltagerne er Mey og hendes mor, dansklærer, matematiklærer, skoleleder fra Hummeltofteskolen og skoleleder fra Sorgenfriskolen.

Mey smiler genert.

Hun får at vide, at hun er lidt stille, men at det ellers går fint. Hun er grundig, og der er drev i hende. Hun skal bare øve sig i at kontakte de andre børn noget mere.

Skoleleder fra Sorgenfriskolen, Ole Hur Jørgensen, fortæller, at Mey har været meget opsat på at få denne chance.

Fint med flere lektier

»Det var Meys eget ønske at begynde på Hummeltofteskolen«, fortæller Ahlam Houji, der er mor til Mey.

»Vi drøftede det derhjemme. Vi havde ikke styr på, hvordan sådan et skift foregår, men vi fik at vide, at vi selv skulle spørge. Vi talte med skolelederne på de to skoler, og Mey er blevet testet. Det gik fint, og hun er rigtig glad for skolen«, siger Ahlam Houji.

I Meys prøvetid på skolen ønskede man også at se, hvordan det var for hende at gå i en stor klasse på en skole med mange elever. På Sorgenfriskolen gik hun i en klasse med mellem fem og ni elever.

»Jeg havde lyst til at prøve noget nyt«, fortæller Mey. »Og jeg kender både Inas og Mounia fra klassen her. Vi bor i det samme hus og er veninder. De har fortalt mig om klassen«.

»Det er bedre her end før. Her er der flere at tale med i klassen, og bøgerne er for 6. klasse. På Sorgenfriskolen var flere af bøgerne for 4. klasse. Jeg får flere lektier for her, men det kan jeg godt klare«.

Mey kunne godt tænke sig at blive børnelæge.

Ahlam Houji fortæller, at hun altid til skole-hjem-samtalerne på Sorgenfriskolen har fået at vide, at datteren klarer sig godt fagligt og har gode kompetencer«.

»Hun er pligtopfyldende og laver alt sit arbejde. Jeg er selvfølgelig taknemmelig over for Sorgenfriskolen, men den faglige undervisning er bedre her. Når vi skal tænke på hendes fremtid, så er hun nu ikke forhindret i at uddanne sig videre«, siger Ahlam Houji.

Mey har fire søskende i alderen mellem to og 17 år. To af hendes søstre begyndte på Hummeltofteskolen og er senere flyttet til Sorgenfriskolen.

hl@dlf.org