Lærer til lærer
2   16

Rettearbejde udskoling - tidsbesparende ideer efterlyses

Til dansklærere, primært i udskolingen

Kære kolleger

Jeg synes, at det er utroligt svært at finde tid til rette – og responsarbejdet i forbindelse med elevernes skriftlige arbejde. Jeg har tidligere afprøvet forskellige strukturer med fx fokus på det ene og det andet fra aflevering til aflevering. Mener dog, at det er problematisk, ud fra et fagligt synspunkt, at alle elever får respons på det samme delelement, når der i praksis er tale om ofte ret forskellige problemer/udfordringer og udviklingspotentiale hos de respektive elever.

(Forskellige modeller for processkrivning er også udmærkede i selve undervisningen, men man kan vel ikke komme udenom, at det er mig, der som lærer skal vurdere, give karakterer samt kvalificeret vejledning - så tidsproblemet er her fortsat et problem.)

Har I nogle ideer/ erfaringer, der tilgodeser de forskellige, faglige krav, der typisk er til såvel indhold som form, og som vel at mærke samtidig kan effektivisere arbejdet med at læse, rette, overveje delelementer og helhed/indhold samt give velbegrundet vurdering og evt. karaktergivning? Hertil – ikke mindst - udarbejdelse af god og relevant vejledning til den enkelte elev at arbejde videre med?

Artiklen fortsætter under banneret

På forhånd tak


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.596 andre er allerede tilmeldt