Fransk
0   19

Læreruddannelse opretter linje med mere tid til sprog

Læreruddannelsen Campus Carlsberg i København tilbyder fra 1. august 2019 en linje, der er specifikt målrettet studerende, der ønsker at undervise i skolens sprogfag. Samtlige tre undervisningsfag bliver sprog.

"Vil du være lærer i grundskolen eller fx efterskolen med en stærk sproglærerprofil med internationalt udsyn?"

Sådan lyder det i et hæfte om en helt nyoprettet sproglinje på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

Den nye linje kalder Københavns Professionshøjskole for Sproglærerprofilen, og her bliver de kommende læreres tre undervisningsfag alle i sprog.

Undervisningsfag 1 er fra start bestemt til at være dansk for eleverne på mellemtrin og udskoling. 2. og 3. undervisningsfag skal vælges mellem engelsk, tysk og fransk.

Artiklen fortsætter under banneret

Fansklektor på Københavns Professionshøjskole Annette Søndergaard Gregersen har været en central person bag oprettelsen af den nye sproglinje.

"Der har jo igennem en længere tid været snak om, at især tysk og fransk på læreruddannelsen er meget presset, fordi de studerende simpelthen ikke har tid nok til at være til at fordybe sig i fagene. Det forsøger vi at gøre op med", fortæller hun.

Underviser: Det her er en revolution

Hvis der er tilstrækkeligt med ansøgere, vil studerende for første gang kunne starte på sproglinjen fra 1. august. Modsat i dag vil de studerende få fire i stedet for tre moduler i eksempelvis tysk og fransk.

"Så de ender med at få 240 ECTS-point med fokus på sprog. Derudover får de også et semester i udlandet samt et praktikophold på en skole i udlandet. Den mere tid giver mulighed for fordybelse i stedet for overfladelæring, som vi ofte oplever i dag. De kommende lærere skulle gerne kunne blive rigtige sprognørder. Det er fantastisk. Jeg vil faktisk kalde det en mindre revolution", siger Annette Søndergaard Gregersen.

Hun fortæller, at uddannelsens pædagogiske fag også får fokus på, at de studerende udelukkende har sproglige undervisningsfag.

"Underviserne på de pædagogiske fagmoduler i Lærerens Grundfaglighed tilrettelægger deres undervisning efter, at de her studerende kommer fra en sprogprofil. Så det bliver meget med et fælles fokus på medborgerskab, verdensborgerskab, interkulturel kompetence og dannelsesbegrebet", fortæller hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt