Debat

Forkølelsessår blandt børn og unge

Denne bekymring er kommet mig på sinde, da jeg har læst data, der får mig til at råbe vagt i gevær.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg lider selv af forkølelsessår, hvilket er en mindre munter ting at døje med, når man har udbrud. En søgning på nettet viste mig vej til denne blog, som gav mig en ekstraordinær god indsigt i statistikker og data omkring emnet. Denne iværksatte en bekymring ift. hvad herpes eller forkølelsessår kan have af betydning iblandt elever (og lærer for den sags skyld), når det kommer til fremmøde. Jeg vil gå så langt og sige, at jeg tror op imod 10 % af sygemeldinger skyldes forkølelsessår og at procenten er dobbelt så høj iblandt gymnasie-elever. I vor tid handler det om selvtillid og den fokus eleverne har på andre elevers opfattelse af dem - og render man rundt med et forkølelsessår i skolegården eller i klassen, vil man hurtigt blive stemplet som ham eller hende, der er ulækker eller få en anden grim label. 

Er dette ikke noget, vi bør skærpe fokus på, når det formentlig omhandler fremmøde og elevernes mentale helbred og trivsel?

Så er bolden i hvert fald kastet op :)

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget