Debat
0   0

Forkølelsessår blandt børn og unge

Denne bekymring er kommet mig på sinde, da jeg har læst data, der får mig til at råbe vagt i gevær.

Jeg lider selv af forkølelsessår, hvilket er en mindre munter ting at døje med, når man har udbrud. En søgning på nettet viste mig vej til denne blog, som gav mig en ekstraordinær god indsigt i statistikker og data omkring emnet. Denne iværksatte en bekymring ift. hvad herpes eller forkølelsessår kan have af betydning iblandt elever (og lærer for den sags skyld), når det kommer til fremmøde. Jeg vil gå så langt og sige, at jeg tror op imod 10 % af sygemeldinger skyldes forkølelsessår og at procenten er dobbelt så høj iblandt gymnasie-elever. I vor tid handler det om selvtillid og den fokus eleverne har på andre elevers opfattelse af dem - og render man rundt med et forkølelsessår i skolegården eller i klassen, vil man hurtigt blive stemplet som ham eller hende, der er ulækker eller få en anden grim label. 

Er dette ikke noget, vi bør skærpe fokus på, når det formentlig omhandler fremmøde og elevernes mentale helbred og trivsel?

Artiklen fortsætter under banneret

Så er bolden i hvert fald kastet op :)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
703 andre er allerede tilmeldt