ADHD
0   0

Bestemt middel mod epilepsi øger risikoen for at få et barn med ADHD

Børn har større risiko for at få ADHD, hvis deres mødre har taget lægemidlet valproat under graviditeten. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet baseret på flere end 913.000 børn i Danmark. Af de 580 børn, hvis mødre havde indløst recept på midlet, har 8,4 procent ADHD mod 3,2 procent blandt de resterende. ”Det gælder om at vælge den medicin, som har størst chance for at holde kvinden fri for anfald i graviditeten, men som samtidig sikrer mindst mulig risiko for det ufødte barn”, siger overlæge Jakob Christensen i en pressemeddelelse. De århusianske forskere har tidligere fundet, at kvinder, der har taget valproat under graviditeten, har en højere risiko for at få børn med autisme, eller børn som klarer sig dårligere i skolen. I 2014 advarede både European Medicines Agency og Sundhedsstyrelsen gravide mod at tage medicin med stoffet, som også bruges til behandling af bipolar lidelse og forebyggelse af migræne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.361 andre er allerede tilmeldt