Gymnasieelever underviser elever i Videnskabsklubben på Hummeltofteskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune

19 naturvidenskabelige projekter får støtte

Videnskabsklub, viden om krible-krable-smådyr og et naturvidenskabeligt dannelsesprogram til grundskolen er blandt 19 projekter, der får støtte fra Novo Nordisk Fonden. I alt uddeles 100 millioner kroner til naturvidenskabelig uddannelse. Der kom 202 ansøgninger..

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Videnskabsklubben, hvor elever fra 4.-6. klasse i deres fritid kan gå til science og blive undervist af juniormentorer fra udskolingen og seniormentorer fra gymnasiet, har fået 15,8 millioner kroner over fem år til at fortsætte arbejdet. Et projekt hvor små forskere undersøger krible-krable-smådyr i naturen har fået 17,1 millioner over fire år og det naturvidenskabelige dannelsesprogram Den Grønne Rygrad 19 millioner kroner over fem år til det videre arbejde blandt andet med Haver til Maver.

Elever lærer om primater og DNA i deres fritid

Alle 19 projekter  har fokus på at skabe refleksion og begejstring om naturvidenskaben og på at udvikle den naturfaglige undervisning, skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse. Støtten gives til både nye ideer og til videreførelse af allerede etablerede projekter som udvikling af Naturfagsmaraton, som Naturvidenskabernes Hus står for, det natur-tekniske værksted Skramloteket i København og Institut for Naturfagenes Didaktik ved Københavns Universitet får 1,4 millioner kroner til kvalitetsudvikling af det naturfagsdidaktiske fagblad Mona.

BLog: Hvordan lærer man at spise grønt?

I alt fik fonden 202 ansøgninger fra kommuner, foreninger, museer og enkeltpersoner.

 

Læs mere

Læs mere her