Naturfag
0   4

19 naturvidenskabelige projekter får støtte

Videnskabsklub, viden om krible-krable-smådyr og et naturvidenskabeligt dannelsesprogram til grundskolen er blandt 19 projekter, der får støtte fra Novo Nordisk Fonden. I alt uddeles 100 millioner kroner til naturvidenskabelig uddannelse. Der kom 202 ansøgninger..

Videnskabsklubben, hvor elever fra 4.-6. klasse i deres fritid kan gå til science og blive undervist af juniormentorer fra udskolingen og seniormentorer fra gymnasiet, har fået 15,8 millioner kroner over fem år til at fortsætte arbejdet. Et projekt hvor små forskere undersøger krible-krable-smådyr i naturen har fået 17,1 millioner over fire år og det naturvidenskabelige dannelsesprogram Den Grønne Rygrad 19 millioner kroner over fem år til det videre arbejde blandt andet med Haver til Maver.

Alle 19 projekter  har fokus på at skabe refleksion og begejstring om naturvidenskaben og på at udvikle den naturfaglige undervisning, skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse. Støtten gives til både nye ideer og til videreførelse af allerede etablerede projekter som udvikling af Naturfagsmaraton, som Naturvidenskabernes Hus står for, det natur-tekniske værksted Skramloteket i København og Institut for Naturfagenes Didaktik ved Københavns Universitet får 1,4 millioner kroner til kvalitetsudvikling af det naturfagsdidaktiske fagblad Mona.

Artiklen fortsætter under banneret

I alt fik fonden 202 ansøgninger fra kommuner, foreninger, museer og enkeltpersoner.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt