Anmeldelse Idræt
0   36

Vigtigt med kvalitet i boldspilsundervisning

Bogen bærer præg af tydelig kvalitet og en tydelig ambition om, at ALLE elever skal kunne glædes, lære og udfordres i boldspilsundervisningen.

Medspil

Fakta


Titel
Medspil

Forfatter
Erik Juul

Pris
125

Sider
64

Forlag
Dansk Skoleidræt

Materialet vil styrke bevægelsesglæde og trivsel i idrætsundervisningen. Der er et tydeligt fokus på at planlægge boldspilsundervisning, der højner elevernes mulighed for at mestre boldspilselementer sammen med deres klassekammerater. Der er altså i materialet et præcist udgangspunkt i begrebet ”medspil”, der søger en boldspilspraksis, som giver mulighed for alle elever – også de mere boldspilsusikre, der finder naturlig tryghed i mange planlagte medspilssituationer.

Artiklen fortsætter under banneret

”Medspil” lægger vægt på en række praksisbeskrivelser, der giver grobund for at kvalificere undervisningen i boldspil. Praksisdelen er opbygget således, at alle områder beskrives med småøvelser, medspil og småspil. De enkelte områder beskrives også med tydelige formål og en rekvisitliste, samtidig har den enkelte lektion også fokus på tydelige fagudtryk, forslag til variationer og understregning af faglig fokus. Materialet giver fine og begrundede argumentationer for de enkelte praksiselementer, og der er en klar skarphed i ”Medspil”, der inspirerer til udvikling af god boldspilsundervisning.

Sidst i materialet er der en række tumultopgaver og bonuslektionen ”Score-Kajs Scoreshow”, der også giver anledning til at udvikle kreativ og eksperimenterende undervisning.

Teoretisk lægges der i materialet vægt på forståelse af boldspilsfamilierne, den dynamiske boldspilstrappe, boldspil og kommunikation, leg og eksperimenter – vigtige elementer i arbejdet fra mellemtrinnet til udskolingen og mod prøven i idræt.

”Medspil” kan også læses i tæt tilknytning til ”Boldspilsundervisning i skolen” og ”Boldspilsdugen”, som begge er anmeldt i Folkeskolen tidligere. Materialet anbefales til alle, der vil kvalificere undervisning i boldspil, og har fokus på, at boldspil er for alle.

Et klart, velskrevet materiale, der bør være til inspiration for både lærere og pædagoger samt studerende på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.089 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt