Talentfokus/særligt begavede
1   3

Lottopenge til højtbegavede elever

17 millioner kroner af lottomidlerne skal i år gå til fremme af indsatsen for højtbegavede elever blandt andet til udvikling af bedre materialer, der kan udfordre dem i grundskolen, på gymnasiale uddannelser og på erhvervsuddannelser.

Finansudvalget har tiltrådt det forslag om udlodningsmidlerne som Undervisningsministeriet har fremlagt, og det betyder, at ca 20 procent af overskuddet fra Danske Spil og Klasselotteriet går til undervisningsformål - i år til udvikling af materialer til nogle af de elever, der savner udfordringer, keder sig og ikke yder de præstationer, som de har potentiale til.

Artiklen fortsætter under banneret

Det skriver Folketingstidende. Formålet er en bedre undervisning tilpasset de højtbegavede elevers særlige behov og evner sådan at de ikke underpræsterer og mistrives i skole og på uddannelsesinstitutioner.

Folkeskoler kan for eksempel søge via kommunen, hvis de har projekter indenfor årets tema om materialer til højtbegavede elever. Der er ansøgningsfrist 29. august i år.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.330 andre er allerede tilmeldt