Lottopenge til højtbegavede elever

17 millioner kroner af lottomidlerne skal i år gå til fremme af indsatsen for højtbegavede elever blandt andet til udvikling af bedre materialer, der kan udfordre dem i grundskolen, på gymnasiale uddannelser og på erhvervsuddannelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finansudvalget har tiltrådt det forslag om udlodningsmidlerne som Undervisningsministeriet har fremlagt, og det betyder, at ca 20 procent af overskuddet fra Danske Spil og Klasselotteriet går til undervisningsformål - i år til udvikling af materialer til nogle af de elever, der savner udfordringer, keder sig og ikke yder de præstationer, som de har potentiale til.

Det skriver Folketingstidende. Formålet er en bedre undervisning tilpasset de højtbegavede elevers særlige behov og evner sådan at de ikke underpræsterer og mistrives i skole og på uddannelsesinstitutioner.

Folkeskoler kan for eksempel søge via kommunen, hvis de har projekter indenfor årets tema om materialer til højtbegavede elever. Der er ansøgningsfrist 29. august i år.

 

Læs mere

Læs mere her