Første dag på Århus Produktionsskole: »Jeg begyndte med at indramme en plakat. Jeg skulle egentlig have været på metallinjen, men der var ikke plads. Der var vrøvl med papirerne, så jeg er begyndt på træværkstedet. Det er okay. Senere skal vi sammen bygge et udsigtstårn, der skal stå ude i en skov«

Ayoub: Jeg vil bruge mine hænder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter sommerferien begynder Ayoub El Fadil på Århus Produktionsskole.

»Egentlig vil jeg på teknisk skole, men vejlederen sagde, at teknisk skole helst vil have, at folk er ældre. At de er tæt på at kunne få kørekort. Derfor sagde hun, at jeg skulle på produktionsskole«, fortæller han.

Ayoub er 15 år og vil gerne være elektriker eller mekaniker. I hvert fald vil han arbejde med sine hænder. Hans far syntes, at han skulle på gymnasiet, men de har sammen været henne at tale med UU-vejlederen om produktionsskolen.

»At sidde stille på en stol er ikke mig«, siger Ayoub El Fadil med eftertryk.

På produktionsskolen skal han arbejde som smed fra klokken 9 til 15 hver dag.

»Jeg får penge for det. Jeg tror, det er 600 kroner om ugen«.

Ayoub har været i erhvervspraktik som elektriker og som tømrer, men tømrer var ikke noget for ham. Han synes, det er svært at vælge.

»Hvis jeg vælger forkert, har jeg spildt tre år af mit liv. Og hvis jeg vælger at blive mekaniker og ikke kan lide det, så har jeg spildt fire år af mit liv«, siger Ayoub. Han roder lidt med biler en gang imellem, fortæller han.

Ayoubs forældre er pensionister, men hans far har været mekaniker engang. Han har fire søskende. To går i skole, en søster er i lære som frisør, og en bror er færdig med 10. klasse nu og skal på hf.

Ayoub vil tage hen og besøge produktionsskolen en dag. Ellers bruger han rigtig meget af sin fritid på at træne kungfu. Han er træner for et børnehold af 6-14-årige.

»Jeg er mere træner for dem end lærer. Jeg får lov til at skælde mere ud«. |