Fire folkeskole-forsøg forlænges

Undervisningsministeriet forlænger fire igangværende rammeforsøg og arbejder på at gøre to af dem permanente.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har siden 2014 og 2015 igangsat en række rammeforsøg om talentklasser i musik, fælles ledelse af pædagogske læringscentre og kommunale folkebiblioteker, aldersintegrerede klasser og internationale linjer. De fire forsøg er blevet evalueret, og undervisningsminister Merete Riisager har besluttet at forlænge dem alle. To af forsøgene, nemlig 'Fælles ledelse af pædagogiske læringscentre og kommunale folkebiblioteker' og 'Talentklasser i musik' vil hun gøre permanente, men det kræver en ændring af folkeskoleloven, som endnu ikke er på plads.

Odense får talentklasser i musik

Forsøget med aldersintegrerede klasser er forlænget til skoleåret 2020/21 for de skoler, der allerede er i gang. Forsøget med internationale linjer i udskolingen med undervisning på engelsk er forlænget til skoleåret 2021/22, og i den forbindelse får nye kommuner mulighed for at søge om at blive en del af forsøget.

Et skotsk pift til naturfagsundervisningen