Bondo: Håber vi bygger videre på gårsdagens fremskridt

"Der var noget bevægelse i går, og det håber jeg, at vi kan bygge videre på i dag". Sådan lød det fra lærernes formand Anders Bondo, da han her til eftermiddag endnu engang ankom til Forligsinstitutionen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var nye og optimistiske toner fra begge sider af forhandlingsbordet sent i går efter en dag, som hovedsageligt blev brugt på at forhandle lærernes arbejdstid.

Både lærernes formand Anders Bondo Christensen og KL's topforhandler Michael Ziegler snakkede om fornyet optimisme.

Ziegler: Vi diskuterer et nyt spor på lærernes arbejdstid 

Og den optimisme var intakt, da Anders Bondo mødte ind til dagens forhandlinger her til eftermiddag.

"Der var noget bevægelse i går, og det håber jeg, at vi kan bygge videre på i dag", lød de positive ord fra Anders Bondo, der også er de kommunalt ansattes topforhandler.

Bondo: Ziegler er lidt åbenmundet

I går udtalte kommunernes topforhandler Michael Ziegler, at der i går blev diskuteret et 'nyt spor' på lærerområdet. Her til eftermiddag ville Anders Bondo ikke løfte sløret for, hvad der konkret bliver diskuteret, eller hvor langt parterne er fra hinanden.

"Jeg synes, at min gode modpart Michael Ziegler er lidt åbenmundet omkring, hvad der foregår derinde. Det er jeg ikke".

Dennis Kristensen: Vi laver ikke en kommunal aftale uden lærerne 

Ifølge FOA's topforhandler Dennis Kristensen er der begyndt at være konturerne til noget, der kan ende ud i en aftale med lærerne.

"Jeg tænker, at vi vil se en fælles forståelse mellem lærerne og kommuner. Jeg kan ikke forestille mig andet, og så vil der være spisepausen tilbage".

Dennis K: I dag bliver afgørende for kommunalt forlig eller forlis

Dennis Kristensen udtalte i går, at LO-organisationerne ikke vil indgå et delforlig med kommunerne, som de gjorde på det regionale område, hvis ikke der er lavet en aftale med lærerne.

Parterne har indtil tirsdag i næste uge til at nå til enighed. Ifølge Dennis Kristensen vil dagens forhandlinger afsløre, om det vil være muligt at lave et forlig på det kommunale område.

Bondo efter splittelse: Der er stadig sammenhold i fagbevægelsen 

"Jeg er lidt optimistisk i forhold til, at dagen i dag - som godt kan være længere end dette døgn - vil være dagen, hvor vi får set, om vi kan lave et forlig med kommunerne. Ellers tror jeg, at så er det konflikt", sagde han.

Er man kommet nærmere hinanden på spisepausen?

"Nej, jeg tror nærmere, at man er kommet hinanden nærmere på lærernes arbejdstid", lød det fra Dennis Kristensen.

Bondo: Opbakningen har været kolossal

Siden LO-organisationerne indgik en delaftale for deres medlemmer på det regionale område, er forhandlerne flere gange blevet spurgt til, om den såkaldte musketer-ed blandt fagbevægelsens forhandlere har lidt et alvorligt knæk.

På vej ind til dagens forhandlinger blev Anders Bondo spurgt til, om der er enighed blandt lønmodtagergruppen på det kommunale område om, hvad lærerne kan kræve ved forhandlingsbordet.

Lønmodtager-sammenholdet splittet om regional overenskomst 

"Det er vi helt sammen om. Vi har et stort lokale herinde, hvor det regionale og kommunale forhandlingsudvalg sidder sammen, og det er rigtigt vigtigt, at de er meget tæt orienteret om, hvad der foregår".

"Jeg har fået en kolossal opbakning fra de andre, og det har været med til at sætte skub i de her forhandlinger. Så derfor skylder jeg dem, at de er holdt tæt orienteret om, hvad der foregår", fortalte Anders Bondo.