"Vi arbejder også på lærerområdet, og der er også et nyt spor, vi diskuterer", fortalte KL's topforhandler Michael Ziegler.

Ziegler: Vi diskuterer et nyt spor på lærernes arbejdstid

Overenskomstforhandlerne begyndte efter kl. 23 langsomt at forlade Forligsinstitutionen. Der er aftalt nye møder kl. 15. KL’s topforhandler Michael Ziegler var ”forsigtig optimistisk” efter dagens forhandlinger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kufferter, store tasker og soveposer blev båret ud af Forligsinstitutionen kort før midnat, da forligsmand Mette Christensen begyndte at sende overenskomstforhandlerne hjem for at få en nats søvn. 

KL's topforhandler Michael Ziegler have et lille smil på, da han trådte ud i kameraernes lys.

"Der har været flere ting på bordet i dag. Det har været en god dag i dag. Der er fremdrift, men vi er ikke i mål endnu. Men jeg er forsigtig optimistisk lige nu", sagde han.

Selv om han ikke kan udtale sig om forhandlingerne i Forligsinstitutionen, fortalte han, at optimismen også gælder forhandlingerne om lærernes arbejdstid.    

"Vi arbejder også på lærerområdet, og der er også et nyt spor, vi diskuterer", sagde han.

Dennis Kristensen: Vi laver ikke en kommunal aftale uden lærerne

Bondo: Vi skal kigge fremad

Lærernes formand Anders Bondo var træt, men fortrøstningsfuld, da han lidt senere kom ud. Han var ikke slået ud af, at en række LO-forbund meget tidligt på morgenen havde et indgået et delforlig på det regionale område.

"Der skete noget i nat. Det var så det. Det har jeg lagt bag mig", sagde Anders Bondo og fortalte, at han har brugt forhandlingsenergi på flere emner i løbet af dagen. Han understregede også, at han håber, at det kan lykkes at lande en aftale - også når det gælder lærernes arbejdstid.

"Vi skal få noget hjem, så vi kan kigge fremad, så vi kan få et samarbejde omkring folkeskolen, så vi kan sørge for, at de arbejdsvilkår, der er for at undervise i folkeskolen bliver forbedret, for ellers står vi med et kæmpestort problem, nemlig at få rekrutteret til skolen", sagde han. Og kom med et ønske til KL:  

"Vi har brug for, at KL signalerer, at de vil lærerne. Det er der mange lærere, der har følt, at det har KL ikke ville lige siden 2013, og derfor har vi brug et klart signal fra KL om, at KL vil sørge for, at lærerne har nogle vilkår, så de kan lykkes med dagligdagen".

Bondo efter splittelse: Der er stadig sammenhold i fagbevægelsen

Løhde: Fokus har været på lærerarbejdstid 

Innovationsminister Sophie Løhde var den første forhandler, som kom ud af Forligsinstitutionen, og det var tydeligt, at det ikke var statens område, der har haft mest forhandlingstid i dag.

"Det er ikke sådan, at vi har slidt gulvtæpperne af forligsmandens forhandlingslokale, kan jeg vist godt afsløre. Det er primært kommunerne, der har været i fokus i dag, og dermed også forhandlinger og drøftelser af lærerspørgsmålet. Det er den knast, der udestår der. Det ser fortsat svært ud".

Lønmodtager-sammenholdet splittet om regional overenskomst

Forligsmand Mette Christensen har indkaldt forhandlerne på kommunernes og statens område til kl. 15 i morgen.