"Vi har sagt hele tiden, at der skulle laves en aftale med lærerne. Det har vi ikke ændret signaler på", siger Dennis Kristensen her til eftermiddag til folkeskolen.dk.

Dennis Kristensen: Vi laver ikke en kommunal aftale uden lærerne

Vi laver ikke et kommunalt forlig uden en aftale om lærernes arbejdstid, forsikrer FOAs forhandler Dennis Kristensen her til eftermiddag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOA's topforhandler siger, at der kommer ikke et delforlig på kommunernes område, som ligner det, han i morges indgik på det regionale område.

Sådan lød det her til eftermiddag i en pause fra forhandlingerne fra Dennis Kristensen, som indtil i dag var formand for FOA.

I nat indgik han sammen med LO-forbundene på det regionale område en delaftale med Danske Regioner. En aftale, som hverken FTF eller Akademikerne på det regionale område ønskede at tilslutte sig.

Bondo efter splittelse: Der er stadig sammenhold i fagbevægelsen

I dag har forhandlingerne i Forligsinstitutionen siden klokken 10 især handlet om det kommunale område. Og her bliver der ikke tale om nogen form for aftale, som ikke inkluderer alle lønmodtagerorganisationer, lyder det fra Dennis Kristensen.

"Vi har sagt hele tiden, at der skulle laves en aftale med lærerne. Det har vi ikke ændret signaler på", siger han til folkeskolen.dk.

Dennis K.: Lige nu handler det om spisepausen

Den afgående FOA-formand fortalte også, at han i dag endnu ikke selv har siddet med ved forhandlingsbordet på det kommunale område.

"Vi er gået i gang med kommunerne, og der har man besluttet at gå i gang med frokostpausen, og ligesom i går er det Akademikerne og Sundhedskartellet, der forhandler. Vi leverede for en uge siden, det bud, vi gerne vil have med", fortæller Dennis Kristensen og henviser til gårdagens forhandlinger på det regionale område.

Løhde: "Rammen er lukket og låst nu"

"Vi hjælper ved at træde et skridt tilbage, og så kan de aftale, hvad de nu gerne vil. Og vi kommer ikke til at rejse yderligere krav, hvis de skulle kunne komme frem til noget, der er bedre. Vi vil bare afvente og se, hvad der sker".

Vi har samme holdning som for et halvt år siden

Hvis ikke de bliver enige om frokostpausen, kunne man så forestille sig, at I i LO-gruppen er klar på at lave en delaftale, som I også gjorde med regionerne?

"Nej, her er der en forskel. Vi var alle enige om, at vi ikke skulle forhandle lærernes arbejdstid på det regionale område, fordi der er så få lærere her".

Lønmodtager-sammenholdet splittet om regional overenskomst

"Hele hovedvægten af lærerne er i kommunerne. Og her har vi samme holdning, som vi har haft i et halvt år om, at kommunerne og lærerne skal finde en aftale. Og selvom der vil være lang tids forhandlinger om spisepausen, vil der stadig være et lærerproblem", lyder det her til eftermiddag fra Dennis Kristensen.  

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS