Debat

Markant ændring i udkast til prøvevejledning i matematik & naturfag.

Intet internet til de 2 prøver.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gad vide hvor mange, der har opdaget denne ændring i udkastet til nye prøvevejledninger i problemregning og  NFFP? Eksisterende vedledning:  "Til prøven må anvendes alle de hjælpemidler, som eleven har anvendt i den daglige undervisning." https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/afholdelse/tilladte-hjaelpemidler/oversigt-9-klasse Nyt udkast:  "Anvendes alle de specifikke hjælpemidler, som eleven har anvendt i den daglige undervisning. Specifikke hjælpemidler, som ikke kan medbringes eller opbevares lokalt, kan efter skolelederens nærmere anvisninger tilgås via internettet. Internettet som fagligt hjælpemiddel må ikke anvendes ved prøven."

https://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/3b8237d0-5a74-4364-9965-53c75907dba6/Udkast%20til%20ny%20prøvebekendtgørelse%209.%20november%202017.%20docx.pdf

Jeg finder det dybt problematisk, at man mindre end 4 måneder for FSA kommer med en eventuel vejledning, der går stik mod hvad elever er undervist efter de sidste 3 år eller mere.  Endda en vejledning, der kommer meget sent og hvor man reelt skal være ret opmærksom for at opdage den meget markante ændring, jeg blev ved et rent tilfælde gjort opmærksom på det.  Men hvad alle de afgangslærere og skoleledere, der ikke ved det?  Vil man smide 50-75-90 % af elever ud fra deres FSA? 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget