Merete Riisager skal i samråd om elevers læseresultater

Undervisningsminister Merete Riisager skal i et samråd forholde sig til, om de de danske skoleelevers markante drop i den internationale læseundersøgelse Pirls skal have konsekvenser for folkeskolereformen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske elever falder markant tilbage i international læseundersøgelse

Det er Enhedslistens undervisningsordfører Jakob Sølvhøj, der har kaldt undervisningsministeren i samråd i Folketingets undervisningsudvalg.

"De danske skoleelever er blevet dårligere til at læse de seneste fem år. Det er en fiasko for folkeskolereformen. Det viser med al tydelighed, at den stort opslåede reform ikke har levet op til ambitionerne. Nu haster det for alvor med en målrettet indsats for at give eleverne læselysten tilbage. Jeg håber den her undersøgelse bliver et vink med en vognstang overfor partierne bag folkeskolereformen", siger han i en pressemeddelelelse og opfordrer til en hurtig reaktion.

For Jakob Sølvhøj viser Pirls-undersøgelsen, at længere skoledage og nationale test ikke fører til bedre resultater.

"Til gengæld er jeg slet ikke i tvivl om, at når lærerne har fået dårligere vilkår og muligheder for at forberede undervisningen, så spiller det negativt ind. Vi skal sætte en anden retning for folkeskolen. I Enhedslisten ønsker vi at fjerne de lange skoledage, der udmatter og stresser børnene og begrænser deres lyst til at læse og lære", siger han og vil i stedet have mere forberedelsestid til lærerne og flere to-voksenordninger i klasserne.

Riisager efter læseundersøgelse: Antorini burde have lyttet til forskningen 

Opdateret 8/12 kl.l 13:36: Folketingets Undervisningsudvalg har nu fastlagt det åbne samråd om Pirls til på tirsdag den 12. december kl. 14.