Sundhed
0   599

Elever bliver urolige af energidrikke

På mange skoler er børn begyndt at konkurrere om, hvem der kan drikke flest energidrikke. Men drikkene kan gøre børnene urolige og irritable. Derfor har Fødevarestyrelsen nu skrevet til alle skoler for at gøre lærerne opmærksomme på problemet.

Børn og unge bør højst få 2,5 mg koffein per kilo legemsvægt om dagen. For en dreng eller pige på 30 kg svarer det til max 75 mg koffein dagligt. Energidrikke indeholder op til 320 mg koffein per liter.

Koffeinen kan hos børn og unge give forbigående adfærdsforandringer, for eksempe forøget uro, irritabilitet, nervøsitet og angst. Desuden er koffein vanedannende.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærere og pædagoger skal være opmærksomme

Fødevarestyrelsens har startet en oplysningskampagne over for lærere og pædagoger i folkeskolen, der skal hjælpe dem med at tale med børnene om koffein.

"Oplysningsmaterialet fortæller blandt andet om indholdet af koffein i forskellige drikke, som kaffe, sodavand og energidrikke og bivirkninger ved overdrevent indtag. Materialet vil også indeholde et skema, der viser forskellen på koffeininhold i de enkelte drikke", siger fødevareminister Henrik Høegh.

EU-Kommissionen skal se på mærkningen

Mærkningen af energidrikke er reguleret på EU-niveau og ministeren mener, at det er nødvendigt at se på, om mærkningen er god nok. I dag er kravet nemlig kun, at der står 'Højt koffeindhold' på energidrikkene.

"Jeg vil nu tage kontakt til EU-Kommission for at få en drøftelse med Kommissionen og andre medlemsstater om håndteringen af energidrikke i Europa. Jeg vil arbejde for, at der i EU tages stilling til, om den nuværende regulering af energidrikke i tilstrækkeligt omfang beskytter de sårbare grupper som fx børn og gravide", siger Henrik Høegh.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt