Styrk elevernes 
bevidsthed 
om historie

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor mange versioner findes der af Danmarks historie? Kan kunst og kranier indgå i vores forståelse af Danmarks fortid? Det kan du lære mere om med undervisningsprogrammet »Historier om Danmark«, der har fokus på historiebrug og alle de fortolkninger, valg og fravalg, som naturligt indgår i al historieforskning og -formidling.

»I den rivende udvikling, vi befinder os i, hvor børn og unge bliver tæppebombet af indtryk på sociale medier og internettet, er det afgørende, at de kender deres eget historiske ståsted og identitet«, siger kulturminister Mette Bock i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Programmet er udarbejdet af DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen og kan bruges af alle unge i landets grundskoler og ungdomsuddannelser.