Skolen i samfundet
0   6

Lærere: Det har vi fået ud af Folkemødet

Årets Folkemøde er slut, og vi har mødt tre glade lærere, der i fire dage har udforsket den kulturelle og politiske legeplads.

Mette Oksbjerg, lærer på Skolen ved Islands Brygge

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad havde du glædet dig mest til?

"Stemningen. Og til at synge i lærerkoret (red. Københavns Lærerkor). Man bliver så glad af at synge, og folk tager så godt imod det. Jeg havde lavet program hjemmefra og glædet mig til at se politikerne i andre omgivelser. De folder sig rigtigt ud her, når stemningen er mere løssluppen end sædvanlig".

 

Hvad har været højdepunktet?

"Samvær med dejlige mennesker og at se nogle ordentlige politiske debatter. Når politikerne ellers er i medierne, plejer de at udtale sig meget overfladisk om enkelte ting. På folkemødet kommer man tilbage til ideologierne og mærkesagerne. Og de står selv for at levere dem. Det har jeg for eksempel oplevet ved hovedscenen, hvor alle partiformændene har præsenteret deres ståsted. Debatterne får en anden dimension end sædvanlig, og det bliver mere sagligt. En af de gode debatter var mellem Søren Pind og Pernille Rosenkrantz-Theil. Det var dejligt at se dem folde sig ud!"

Københavns Lærerkor giver lyd til gaderne på folkemødet ��������#fmdk #folkeskolensfolkemøde

A post shared by Fagbladet Folkeskolen (@folkeskolendk) on

 

Daisy Lykkeberg, lærer på Skolen ved Islands Brygge

Hvad har været den største overraskelse?

"At møde en forening, der hedder Powerjobsøgerne. De arbejder for at skaffe kandidater til ledige stillinger. Vi endte med at snakke i lang tid, og vi udvekslede emailadresser, fordi jeg tilbød dem at komme ud på skolen og møde vikarer og netværke. På Folkemødet er alle åbne og nysgerrige. Det er fantastisk. Et andet højdepunkt har været at drikke øl og danse nede på Toga. Dér fik jeg mig en svingom med en masse dejlige mennesker, og morgenen efter var vi nede og bade ved stranden. Det var koldt og dejligt".

Hvem har du ellers mødt?

"Da vi sang i går, kom nogle fra Hus Forbi og lyttede, og de var simpelthen så festlige. Det var en ren fornøjelse at se dem danse og grine til vores musik. Det var nok nogle, jeg ikke ellers havde haft mulighed for at møde på den måde".

Undervisningsminister Merete Riisager fik 7 ud af 8 rigtige svar i Københavns Lærerforenings quiz om folkeskolen! #fmdk #klf

A post shared by Fagbladet Folkeskolen (@folkeskolendk) on

 

Allan Rasch, pensioneret, tidligere lærer på Skovlunde Skole Syd

Hvad har du glædet dig mest til?

"At få nogle anderledes oplevelser og møde nogle af lærerne og foreningsfolkene fra de andre kredse. Selvom vi er kolleger, er det sjældent, man får mulighed for at dele erfaringer og tage nogle gode, lange diskussioner med hinanden".

Hvad har været det bedste arrangement?

"Lidt overraskende var det et arrangement af Østre Gasværk Teater, der hedder Salon. Konceptet var, at skuespillere skulle på scenen og fortælle om deres oplevelser med kulturen. Hvordan kulturen influerer samfundet, og hvad kulturen betyder fra dem. Der var en Bornholmsk skuespiller med den mest vidunderlige accent, der underholdte os meget". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ