Udskoling
0   15

Bondo: Bekymrende, at kommunerne får ansvaret for ny uddannelse

Kommunerne har svært ved at løfte ansvaret for folkeskolen. Derfor kan det også bekymre, at regeringen har valgt at give kommunerne ansvaret for en ny Forberedende Grunduddannelse, lyder det fra DLF-formand Anders Bondo Christensen.

En ny toårig Forberedende Grunduddannelse skal erstatte seks tilbud til unge, som har svært ved at komme videre i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Den nye uddannelse skal ruste de unge under 25 år, som hverken har job eller uddannelse, så de fagligt, personligt og socialt kan gennemføre en ungdomsuddannelse eller fastholde et arbejde.

Artiklen fortsætter under banneret

På mange punkter følger regeringen med det nye udspil de anbefalinger, som en ekspertgruppe med rektor Stefan Hermann i spidsen kom med i februar til en ny ungeindsats. Men ikke, når det kommer til, hvor ansvaret for det nye tilbud skal placeres.

"Vi lægger op til, at der bliver etableret et statsligt selveje med betydelig kommunal medfinansiering," sagde Stefan Hermann, da han præsenterede anbefalingerne for pressen og ministre.

Kommunerne får ansvaret for ny uddannelse

Lars Løkke Rasmussen gjorde på pressemødet i dag klart, at regeringens mål er, at ansvaret "entydigt" kommer til at ligge hos kommunerne.

Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan er helt uforstående overfor, at regeringen ønsker, at kommunerne får ansvaret.

"Kommunerne har også i dag det absolutte hovedansvar for at gøre unge klar til en ungdomsuddannelse. Jeg synes ikke ligefrem, de har brilleret med opgaveløsningen. Hvorfor køre videre med samme ansvarshavende? Det her kan vi simpelthen ikke byde de unge", siger Hanne Pontoppidan i en nyhed på forbundets hjemmeside.

Bondo: Kommunerne har svært ved at løfte ansvaret for folkeskolerne

Og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er også bekymret. Han mener, at kommunernes forvaltning af folkeskolerne viser, at der hurtigt kan opstå problemer.

"På trods af at elevernes timetal er eksploderet i 2014, så har man nedlagt 14 procent af lærerstillingerne på fem år. Derfor kan jeg sagtens forstå, at uddannelsesforbundet og andre udtrykker bekymring for det kommunale ansvar - for kommunerne har meget svært ved at løfte det, når man taler folkeskolen", siger Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk.

"De unge mennesker, vi snakker om her er i sagens natur de mest udfordrede, og derfor har de virkelig brug for at få den støtte der skal til. Hvordan man vil sikre, at der er økonomi til det ude i kommunerne? Det kan jeg være spændt på, man har ikke sikret det i forhold til folkeskolen. Der har man bare ladet kommunerne gennemføre besparelser år efter år". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
98 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks