Mobbeklageinstans får slutdato, før den er endeligt vedtaget

Selvom den nye mobbeklageinstans endnu ikke er vedtaget, har den allerede fået en dato for, hvornår den skal nedlægges igen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den omdiskuterede mobbeklageinstans, der skal give forældre mulighed for at klage over mobning i skolen til en ny national klageinstans i Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), skal som udgangspunkt kun fungere indtil den 31. juli 2020.

Et flertal i Folketingets undervisningsudvalg har nemlig på forhånd sagt ja til en såkaldt 'solnedgangsklausul', som betyder, at klageinstansen ophører ved indgangen til skoleåret 2020/2021. Det sker ifølge ændringsforslaget for at understrege "instansens særlige og midlertidige karakter".

Kun Alternativet siger nej til mobbe-klageinstans

Da partierne førstebehandlede forslaget om at indføre en mobbeklageinstans, mente Enhedslistens undervisningsordfører Jakob Sølvhøj, at der var brug for en slutdato for indsatsen.

"Så vi viser klart, at vi er indstillet på at lytte, og derfor forsvinder loven igen, med mindre et flertal beslutter at forny eller revidere den", sagde Jakob Sølvhøj fra talerstolen den 9. februar.

Skal undersøges inden for 2 år

Klageinstansen skal evalueres senest efter 2 år, og herefter vil partierne tage stilling til, om ordningen skal fortsætte. Undervisningsminister Merete Riisager har foreslået 'solnedgangsklausulen' efter diskussionen ved førstebehandlingen. Før hun blev minister var en stærk kritiker af forslaget om at indføre en klageinstans.

Blandet modtagelse af ny klageinstans mod mobning

Fra talerstolen gav hun dog den 9. februar udtryk for, at hun står bag forligskredsens forslag om at indføre en klageinstans.