Mobning
1   2

Mobbeklageinstans får slutdato, før den er endeligt vedtaget

Selvom den nye mobbeklageinstans endnu ikke er vedtaget, har den allerede fået en dato for, hvornår den skal nedlægges igen.

Den omdiskuterede mobbeklageinstans, der skal give forældre mulighed for at klage over mobning i skolen til en ny national klageinstans i Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), skal som udgangspunkt kun fungere indtil den 31. juli 2020.

Artiklen fortsætter under banneret

Et flertal i Folketingets undervisningsudvalg har nemlig på forhånd sagt ja til en såkaldt 'solnedgangsklausul', som betyder, at klageinstansen ophører ved indgangen til skoleåret 2020/2021. Det sker ifølge ændringsforslaget for at understrege "instansens særlige og midlertidige karakter".

Da partierne førstebehandlede forslaget om at indføre en mobbeklageinstans, mente Enhedslistens undervisningsordfører Jakob Sølvhøj, at der var brug for en slutdato for indsatsen.

"Så vi viser klart, at vi er indstillet på at lytte, og derfor forsvinder loven igen, med mindre et flertal beslutter at forny eller revidere den", sagde Jakob Sølvhøj fra talerstolen den 9. februar.

Skal undersøges inden for 2 år

Klageinstansen skal evalueres senest efter 2 år, og herefter vil partierne tage stilling til, om ordningen skal fortsætte. Undervisningsminister Merete Riisager har foreslået 'solnedgangsklausulen' efter diskussionen ved førstebehandlingen. Før hun blev minister var en stærk kritiker af forslaget om at indføre en klageinstans.

Fra talerstolen gav hun dog den 9. februar udtryk for, at hun står bag forligskredsens forslag om at indføre en klageinstans. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her