Anmeldelse Specialundervisning
0   14

Specialpædagogikkens udvikling og lidt til

En bog, der har masser af temaer, men vil for meget. Kunne passende deles i tre til seks bøger.

Fakta


Titel
Folkeskolen og specialpædagogikkens udvikling 1814-2016

Forfatter
Kaj Struve

Pris
422,50

Sider
396

Forlag
Special-pædagogisk forlag

Specialpædagogikkens udvikling er kompleks, især hvis inklusionsdagsordenen fra de seneste år også skal medtænkes. Forfatter Kaj Struve har forsøgt at gribe om det hele inklusive en analyse af konkurrencestatens indflydelse på samme. Med en del flotte cases, en mængde klassiske referencer og blandede dele af forskningsbehæftede indslag og aviscitater er det faktisk svært at følge bogens identitet.

Artiklen fortsætter under banneret

Er det en fagbog, en debatbog, en samling kronikker eller noget helt fjerde, jeg så ikke kender genren på? Jeg kan godt se ideen med de enkelte perspektiver - konkurrencestatens indflydelse på inklusionsdagsordenen, inklusionens konsekvenser for det enkelte barn, positivt som negativt, den historiske udvikling fra 1914 og frem. Men når perspektiver som neurologi, rumænske børnehjemsbørn, Aristoteles, social arv og Thomas Piketty samt Ejernæs skal have deres plads, falder det i min optik fra hinanden.

Bogen vil for meget og bliver samtidig overfladisk, for det hele kan man jo ikke gå i dybden med. Mange væsentlige temaer, men få konklusioner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt