UCC
1   584

UCC vil uddanne lærere til "fremtidens klasselokale"

Når fremtidens lærere skal uddannes på det nye læreruddannelsessted på Campus Carlsberg, går 30 af dem på den digitalt orienterede Future Classroom Teacher-linje.

På den nye linje får de kommende studerende undervisningsfagene dansk og engelsk får de studerende kompetencer i at integrere nye teknologier i undervisningen. Det kan for eksempel være at lade eleverne i 1. klasse skære staveordene ud med en lasercutter, lave e-bøger i 3D-format eller film med droner sammen med de store elever. Det sker i 'Future Classroom Lab' på UCC's Campus Carlsberg, der åbner til september. Laboratoriet er indrettet med  teknologi-understøttede læringszoner i samarbejde med udbydere af teknologier og møbler, der ønsker deres produkter og prototyper afprøvet i undervisningssammenhænge.

"Selvfølgelig skal vores studerende være interesserede i at lære den nye teknologi og lære den fra sig, men de må også gerne være kreative - for eksempel kunne tegne, designe tøj eller spille musik. Pointen er, at de skal ønske at blive dygtige lærere, der kan understøtte undervisningen med ny teknologi, fordi det kan skabe motivation og nye veje for læring", siger underviser Tobias Heiberg i en pressemeddelelse om den nye linje. 

"Elever i dag håndterer iPads og og smartphones som det naturligste i verden, men det betyder ikke, at de forstår processerne bag og er i stand til at være aktivt medskabende. Når teknologier i så høj grad præger tilværelsen, bliver det nødvendigt at forstå og mestre dem som et grundvilkår. Overordnet handler det om dannelse - at forstå det moderne samfund, så man kan påvirke det og deltage i det", siger han.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.850 andre er allerede tilmeldt