Bordopstillingen sendte Line til kiropraktor

Ny bordopstilling var skyld i, at 13-årige Line fik ondt i hoved og nakke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et par måneder før sommerferien fik 7. klasse på Bjørnehøjskolen ny bordopstilling, og det betød, at Line Hansen på 13 år begyndte at døje med hovedpine. Hun fik spændinger i nakken og ned gennem ryggen og fik svært ved at koncentrere sig om undervisningen. Hendes far, John Hansen, tog Line til kiropraktor, der spurgte, hvordan hun sidder i skolen.

»Jeg sidder med ryggen til tavlen«, svarede hun, og kiropraktoren gav hende besked om, at hun skulle have en anden plads i klassen. Men da Line dagen efter bad om en ny plads, var læreren modvillig.

»Hvis ikke jeg ville sætte mig på min plads, kunne jeg gå hjem«, fortæller Line.

Efter episoden kontaktede hendes far klasselæreren, og Line fik en ny plads med front mod tavlen. Men mange ugers forkert vrid i ryggen har sat sine spor, og i dag har Line været til kiropraktor fem gange.

»Det er ærgerlige penge at bruge, når det kunne være undgået«, siger John Hansen.

Viceskoleleder Elsebeth Hartvigsen vil ikke udtale sig om den konkrete situation.

»Vi løser ikke et problem, medmindre vi ved, det er der. Lærerne tager hensyn til det, når de opdager det eller bliver gjort opmærksom på det, og vi stoler på, at eleverne siger det selv, eller at forældrene henvender sig«, siger hun.