Vold/trusler
1   594

Verdens bedste lærer siger nej til vold

Den bedste lærer i verden kommer fra Palæstina. Hanan Al Hroub blev hædret med titlen og en million dollars for sit arbejde med børn, der har været vidne til eller udsat for vold.

En storsmilende palæstinensisk lærer kunne søndag gå på scenen og modtage prisen som verdens bedste lærer i Global Education and Skills Forum i Dubai. Det var ellers triste begivenheder, der fik Hanan Al Hroub til at blive lærer. En dag kom hendes mand og børn under beskydning. Hanan Al Hroubs mand blev såret, og episoden forandrede hendes børn. De ændrede adfærd og personlighed, og det gik ud over deres skolegang. 

Hanan Al Hroub voksede op i en flygtningelejr og ved, hvad vold kan gøre ved et menneske. Hun besluttede sig derfor for at blive lærer og hjælpe børn, som er blevet udsat for vold eller har været vidne til det.

Artiklen fortsætter under banneret

Det gør hun blandt andet ved at undervise under mantraet "No to violence - play and learn" - nej til vold - leg og lær.

Lærere skal anerkendes

Prisen som verdens bedste lærer er nu blevet uddelt to gange. Bag prisen står nonprofit-organisationen Varkey Foundation, som arbejder på at forbedre uddannelse for underprivilegerede børn verden over. Første gang gik prisen til en amerikaner.

Den uddeles til en lærer, som har givet et enestående bidrag til deres profession. Organisationen ønsker at ændre verdens syn på lærere, som de ikke mener er anerkendende nok.

Der er stor opbakning til prisen. Paven stod for at udråbe vinderen i Dubai, og Hollywood-skuespillere som Kevin Spacey, Matthew McConaughey og Selma Hayek har udtrykt støtte. I dommerkomiteen sidder alt fra lærere og journalister til forskere og entreprenører.

Nej til vold - ja til leg

Den vigtigste pointe i Hanan Al Hroubs undervisning er, at eleverne skal sige nej til vold. Hun fokuserer i stedet på leg i undervisningen, som hun blandt andet har udviklet særlige spil til. I en præsentationsvideo siger Hanan Al Hroub, at hun prøver at være en forælder og lærer for børnene på samme tid. 

Resultatet af hendes undervisning har inspireret lærere i området og har ført til færre tilfælde af voldelig adfærd på skoler, hvor vold ellers ikke er en sjældenhed. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ