Vi havde vikarer i over en måned, fortæller Kasper.

»Udskiftning er noget skrammel«

Det rammer både elever og forældre, når der er stor udskiftning blandt lærerne. Forælder Gitte Møller ærgrer sig over, at hendes søns klasselærer gik på pension midt i skoleåret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Hun sagde, at hun ikke kunne mere nu. At det var for meget med alt det nye, så hun gik på pension«.

Lærerne flytter efter bedre arbejdsvilkår

 

Gitte Møller er mor til 12-årige Kasper Simonsen, der i midten af 5. klasse mistede sin klasselærer på Højvangsskolen i Horsens til pensionisttilværelsen. En lærer, han havde haft siden 3. klasse og var nået at blive glad for. Og det er ærgerligt, synes hun.

»Udskiftning er noget skrammel. Og det har der desværre været en del af. Det er træls, for hver gang går der noget tabt. Man skal starte forfra med den tillid, man har bygget op over tre år«, fortæller hun. Især på det faglige plan oplever Gitte Møller, at der går noget tabt, når hendes søn skal have nye lærere.

»Der var et langt overlap, som blev dækket af vikarer, efter at klasselæreren gik på pension. Fagligheden går tabt, i den tid det tager at få en ny kørt på banen. Og nogle gange er vikarerne studenter, der slet ikke kan holde det faglige niveau«.

Kasper Simonsen synes ikke, at han lærer nok, når han bliver undervist af vikarer.

»Vi havde vikarer i over en måned, og det var rigtig træls. Jeg synes, det er irriterende med så mange forskellige lærere, for så lærer man ikke så meget«, siger Kasper Simonsen.

Problemet er størst, når skiftet sker midt i skoleåret, synes Gitte Møller, og derfor ville hun ønske, at lærerne fulgte eleverne helt indtil sommerferien.