Folkeskolereform
0   720

»Udskiftning er noget skrammel«

Det rammer både elever og forældre, når der er stor udskiftning blandt lærerne. Forælder Gitte Møller ærgrer sig over, at hendes søns klasselærer gik på pension midt i skoleåret.

»Hun sagde, at hun ikke kunne mere nu. At det var for meget med alt det nye, så hun gik på pension«.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Gitte Møller er mor til 12-årige Kasper Simonsen, der i midten af 5. klasse mistede sin klasselærer på Højvangsskolen i Horsens til pensionisttilværelsen. En lærer, han havde haft siden 3. klasse og var nået at blive glad for. Og det er ærgerligt, synes hun.

»Udskiftning er noget skrammel. Og det har der desværre været en del af. Det er træls, for hver gang går der noget tabt. Man skal starte forfra med den tillid, man har bygget op over tre år«, fortæller hun. Især på det faglige plan oplever Gitte Møller, at der går noget tabt, når hendes søn skal have nye lærere.

»Der var et langt overlap, som blev dækket af vikarer, efter at klasselæreren gik på pension. Fagligheden går tabt, i den tid det tager at få en ny kørt på banen. Og nogle gange er vikarerne studenter, der slet ikke kan holde det faglige niveau«.

Kasper Simonsen synes ikke, at han lærer nok, når han bliver undervist af vikarer.

»Vi havde vikarer i over en måned, og det var rigtig træls. Jeg synes, det er irriterende med så mange forskellige lærere, for så lærer man ikke så meget«, siger Kasper Simonsen.

Problemet er størst, når skiftet sker midt i skoleåret, synes Gitte Møller, og derfor ville hun ønske, at lærerne fulgte eleverne helt indtil sommerferien.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ