Der skal flere hænder til at sikre fornuftig forberedelsestid, erkender udvalgsformand Christian Haugk.

Kolding vil bruge millioner på flere lærere

Lærerne i Kolding kan se frem til færre undervisningstimer til næste skoleår. Det sker, hvis kommunen som ventet vedtager at tilføre syv-ti millioner kroner til skoleområdet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smilene er store hos de delegerede fra Kolding på DLF's Kongres i København i denne uge. For imens de indtager deres pladser i kongressalen i Tivoli Hotel, bliver det afgjort, om folkeskolerne i kommunen får tilført syv-ti millioner på næste års driftsbudget. Ekstra millioner, der skal give lærerne færre undervisningstimer. Det fortæller formand for lærerkredsen i Kolding Anders Petersen. 

"Lige nu er vi rigtig spændte. Det ser ud til, at kommunen vil tilføre syv-ti millioner. Det vil være et tigerspring i den rigtige retning. På den måde vil vi kunne skære undervisningstimerne ned til 25 timer per lærer om ugen, så lærerne slipper for at skulle undervise i 27, 28 og 29 timer", siger han.

Anders Petersen fortæller, at afgørelsen kan falde i dag.

Det er JyskeVestkysten, der i dag skriver, at byrådets to største partier Socialdemokraterne og Venstre går efter et beløb i omegnen 7-10 millioner kroner.

"Vi anerkender lærernes udgangspunkt. Der skal flere hænder til at sikre fornuftig forberedelsestid, bedre trivsel og vi har et ønske om at sikre en fuldt finansieret skolereform. Og så er vi altså oppe i et niveau, der hedder syv-ti millioner kroner, siger Socialdemokraternes Christian Haugk, der er formand for byrådets børne- og uddannelsesudvalg.

Siden 2009 er 100 lærere blevet afskediget i kommunen.

Kolding-skole lukkes for at finansiere skolereformen

Powered by Labrador CMS