Matematik
0   571

860 matematikvejledere med i netværk

Antallet af matematikvejledere, der er med i Danmarks Matematikvejleder Netværk, er støt stigende, og nu er 94 kommuner repræsenteret. Økonomisk og tidsmæssigt er det en udfordring at få netværket til at hænge sammen, men sekretariatet har netop fået støtte til et år mere fra Undervisningsministeriet.

På et år er antallet af matematikvejledere i det nationale netværk (DMN) steget fra 500 til ca. 860 fordelt på 620 skoler, fortalte projektleder Bent Lindhardt på Matematikvejlederkonferencen, der blev holdt torsdag på Odense Congress Center.

 

Kun nogle få af de helt små kommuner har endnu ikke repræsentanter i netværket.

Arbejdet i netværket går rigtig godt, og det blev markeret med et papirpose-bølge-knald på konferencen. På kick-off seminaret i Odense i maj 2014 blev oprettelsen af netværket fejret med papirflyvere rundt i salen. Denne gang lød høje knald fra oppustede papirposer i en styret bølgebevægelse fra den ene side af salen til den anden - efterfuldt af grin og klapsalver.

Artiklen fortsætter under banneret

Matematikvejlederne er organiseret nationalt og så i seks regionale netværk, der alle har holdt vejlederdag i året, der er gået.

"Tilbagemeldingen fra vejlederne er, at det er spændende og vigtigt med erfaringsudveksling, og man ønsker også at mødes for at kunne sparre med hinanden", sagde Bent Lindhardt.

Han fortalte om netværkets webinarer, som flere har tilkendegivet, er en god måde at bringe forskning videre på. Der har været 60-70 deltagere på hver af de seks webinarer, som netværket indtil nu har stået for. Her har Bent Lindhardt interviewet blandt andre professor Mogens Niss, lektor Arne Mogensen og cand. scient Pernille Pind om matematiske emner (se webinarer på matnet.dk).

Søger støtte hos kommunerne

"Det er vigtigt for os i matematikvejledernetværket at have læreruddannelserne med, CFU og Matematiklærerforeningen men også kommunerne", sagde Bent Lindhardt.

"Kommunerne er desværre ikke altid klar over netværkets eksistens, så vi har oplevet, at nogle kommuner ønsker at etablere et netværk lokalt. Dem har vi allerede, men vi vil tale med kommunerne om det økonomiske i netværket. Vi har netop fået at vide, at Undervisningsministeriet vil støtte sekretariatets arbejde et år mere økonomisk, men vi får brug for støtte fra kommunerne fremover til arbejdet".

I Matematikvejledernetværket ønsker man fortsat at kunne holde vejlederdage regionalt, hvor vejlederne kan mødes, ligesom flere webinarer er under forberedelse. Desuden skal hjemmesiden udbygges og holdes ved lige. Alt sammen noget der koster penge. Derfor vil netværket fremover tale med KL og kommunerne om mulig støtte.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.015 andre er allerede tilmeldt