Anmeldelse Tysk
0   1297

En sprogfagsdidaktisk buffet

Fire kompetente kvinder fra sprogfagsdidaktikkens superliga har skrevet en indføring i ”Fagdidaktik i sprogfag”. Bogen levner ingen tvivl, om at forfatterne ved, hvad de taler om. De ved også, hvad de vil.

Fagdidaktik i sprogfag

Fakta


Titel
Fagdidaktik i sprogfag

Forfatter
Hanne Leth Andersen, Susana Silvia Fernández, Dorte Fristrup og Birgit Henriksen

Pris
199

Sider
151

Forlag
Frydenlund

Hanne Leth Andersen, Susana S. Fernández, Dorte Fristrup og Birgit Henriksens "Fagdidaktik i sprogfag" er en velskrevet, vidende og letforståelig bog, som står ved sit faglige indhold og sit erklærede mål om at være en indføring i sprogdidaktik.

Artiklen fortsætter under banneret

Læsningen af bogen er som første tur til en buffet, hvor man fylder tallerkenen med små portioner af lækkerierne på bordet for så at undersøge, hvilke retter man skal have mere af ved næste besøg ved buffetbordet. Man får ikke en fuldfed præsentation, men et glimrende overblik over forskellige didaktiske tilgange.

Bogens syv kapitler beskæftiger sig med hver sin tilgang til sprogundervisningen med henvisninger til forskning og forskere og eksempler på konkret undervisning. Kapitlerne er overskuelige uden at være for overfladiske. Der er inspiration at hente for sproglærere i alle vægtklasser. Har man sin fagdidaktik i hus, minder bogen om, at man skal implementere teorierne i sin planlægning og undervisning. Er man ny på den fagdidaktiske bane, præsenterer bogen hurtigt og letfordøjeligt nogle af sprogdidaktikkens sværvægtere.

Bogen giver konkrete forslag til undervisningsaktiviteter af den klassiske slags. Det betyder, at man selv skal fylde farverne og det lokkende indhold på aktiviteterne, bogen nøjes med at opridse principperne i sine eksempler. En anden læsning af bogen kunne måske hævde, at eksemplerne til brug i undervisningen er noget kedsommelige og uoriginale, men bogen er ikke et undervisningsmateriale, så det er vel tilladt at kræve, at læseren selv tilsætter kreativitet.

Bogens svaghed er, at den både vil præsentere fagdidaktiske teorier, give eksempler til brug i undervisningen og kritisere kedelige vaner i sprogundervisningstraditionen. Men det er også dens styrke, for de to første elementer gør bogen ret let tilgængelig, samtidig med at den ikke er bange for at præsentere de store koryfæer i sprogdidaktikken.

"Fagdidaktik i sprogfag" er en udmærket indføring i sprogfagenes didaktik, skrevet så man kan anvende teorien i sin planlægning af undervisning. Bogen er skrevet til pædagogikumkandidater, den hævder selv et ønske om at henvende sig til alle lærere enten som indføring eller som refleksionsmateriale – og den lever op til sit mål. Så læs den, selvom den ikke giver et bud på næste onsdags engelsktime.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.757 andre er allerede tilmeldt