Anmeldelse Biologi
0   276

www.evolution.dk

www.evolution.dk

Fakta


Titel
www.evolution.dk

Type
Internet

Forlag
Københavns UniversitetAarhus Universitet

Alle med interesse i emnet evolution kan få et udbytte af hjemmesiden www.evolution.dk, som i dette "Darwins år" er endnu et tilbud, der omhandler livets udvikling. Denne gang er afsenderen Københavns og Aarhus Universiteter, og hjemmesiden er tænkt at skulle fungere som et leksikon.

Artiklen fortsætter under banneret

Hjemmesiden er meget enkel i sin opsætning med otte overordnede temaer centralt placeret med billede midt på siden, som man til hver en tid kan vende tilbage til, når man har forvildet sig ned i diverse link. De otte temaer er blandt andet evolution, debat, myter og undervisning. Når man fordyber sig videre i hvert tema, sker det via undertemaer i kort artikelform. Intentionen har været at formidle et komplekst, abstrakt og vidtfavnende emne på en enkel og lettilgængelig måde.

Jeg vælger at tage underviserbrillerne på i denne anmeldelse. Spørgsmålene hvad, hvorfor og hvordan er gennemgående i undervisningstemaet, som er målrettet henholdsvis grundskolens mellemtrin, udskoling og gymnasiet. Overordnet kan man sige, at der mange steder mangler illustrationer, der understøtter tekstens indhold og dermed kan bidrage til at konkretisere et ellers meget abstrakt emne.

Ud over et spil, som er udviklet i samarbejde med Experimentariet, og som er målrettet 5.-6. klassetrin, består undervisningsdelen primært af spørgsmål til eleverne, som de selv skal finde svarene på under hjemmesidens forskellige temaer. Dette er i og for sig udmærket, men da spørgsmålene er meget overordnede, og da der findes mange steder at søge, ville det nok fungere bedre med et hint til eleverne om, hvor de skal lede efter svarene.

Når dette er sagt, så er siden, med nogle små justeringer, et rigtig godt tiltag. Den samler viden inden for det brede område evolution og gør et helhjertet forsøg på at formidle dette på en tilgængelig måde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.691 andre er allerede tilmeldt