Skønlitteratur
0   1250

Sådan kan du lave målstyret undervisning i dansk

Se eksempler på målstyret undervisning i dansk på film: Billedanalyse i 7. klasse og skønlitteratur i 3. klasse. Filmene og det øvrige undervisningsmateriale er gratis. Klik ind på film og materialer her i artiklen.

Med de nye, forenklede mål - der skal virke på alle skoler fra august i år - har Undervisningsministeriet sat målstyret undervisning højt på den didaktiske dagsorden.

I to film, som Filmkompagniet har produceret i samarbejde med pædagogisk konsulent i Rudersdal Kommune, Lotte Nielsen, og chef for CFU Vejle Birgitte Mikkelsen, kan du nu se, hvordan det kan gøres.

"I to film vises, hvordan undervisningen er tilrettelagt, så alle elever med afsæt i Fælles Mål arbejder ud fra nærmeste udviklingszone", udtaler Lotte Nielsen og Birgitte Mikkelsen i et materiale fra Filmkompagniet om filmene.

"Vi ser eksemplarisk undervisning, når synlige mål omsættes til differentieret undervisning. Eleverne er opmærksomme på egne læreprocesser, og de oplever hver især progression", tilføjer de.

Artiklen fortsætter under banneret

Litteraturundervisning i 3. klasse

Den ene film viser undervisning på 3. årgang på Høsterkøb Skole i Rudersdal Kommune. Eleverne arbejder med en individuel skriftlig litteraturopgave. Alle har samme faglige læringsmål, men der er en differentieret tilgang og indsats for hver enkelt elev. Børnene er inddelt i tre dynamiske grupper efter, hvor meget lærerstøtte, de har behov for.

I filmen følges undervisningen over to dage - til alle elever er kommet godt i gang.

Billedanalyse i 7. klasse

Den anden film følger en 7. klasse på Vedbæk Skole i Rudersdal Kommune. Klassen arbejder med billedanalyse. Læringsmål og analysemodel er opstillet efter Blooms taksonomi. Elevinddragelse og individuelle mål er udgangspunkt for den differentierede undervisning. Løbende evaluering har fokus på, hvad de har lært.

Undervisningen følges i tre udvalgte dage.

Der er tale om to eksemplariske eksempler på målstyret undervisning, mener Lotte Nielsen og Birgitte Mikkelsen.

Filmene er gratis

Klik på EKSTRA lige til højre for artiklen her - så kan du se filmene gratis. De ligger som nummer to fra oven og har overskriften "Målstyret undervisning og læring for alle".

Her finder du også materialer om målstyret, differentieret undervisning, læringsmål for billeder, undervisningsplan for billeder og billedanalysemodellen abc, også det ganske gratis.

Marianne Rasmussen fra Filmkompagniet står for produktion og tilrettelæggelse.

Projektet er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets Tips- og Lottomidler.

Filmkompagniet har produceret i alt 22 film, der viser god praksis i folkeskolen. Alle film kan ses gratis på filmkompagniet.dk eller købes som DVD, også på filmkompagniet.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.576 andre er allerede tilmeldt