Forskning It
0   565

Fransk rapport: Computerspil har ringe effekt på skolepræstationer

En ny undersøgelse på franske teenagere viser, at computerspil ikke har nogen effekt på skolerelateret læring. Men det har almindelig læsning måske.

Til forskernes overraskelse viser der sig kun en svag eller ingen positiv korrelation mellem computerspil og de unge menneskers præstationer i  kognitive tests. Derimod viser undersøgelsen, at de elever, der læser i fritiden, klarer sig bedre i testene - især i forhold til hukommelse og forståelse. Derfor konkluderes der også til sidst i rapporten:  

"Vi tror, at computerspil hovedsageligt er en rekreativ aktivitet, og at den kognitive stimulering er meget forskellig fra skolens læring", skriver forskerne og støtter op om forældres og læreres opfordringer til, at unge læser i deres fritid.

27.000 franske 9.-klasse-elever har været genstand for en omfattende undersøgelse, hvor forskere har forsøgt at afdække, om de unges stigende forbrug af computerspil har en gavnlig effekt på deres resultater i skolen. Tidligere undersøgelser har påvist en positiv sammenhæng mellem interaktive spil og hukommelse, opmærksomhed, motoriske færdigheder og ræsonnement. Derfor har et fransk forskerteam nu forsøgt at finde ud af, om der findes en transfereffekt, der kan overføres til de unges kognitive og skolerelaterede præstationer.

Frankrigs undervisningsministerium har bestilt undersøgelsen, der er udført med professor emeritus Alain Lieury i spidsen. Til undersøgelsen har drenge og piger besvaret et spørgeskema om deres fritidsaktiviteter, og analysen er funderet på hvor tit, de enten læser eller spiller samt hvilke genrer de benytter. De unge er også blevet udsat for en række kognitive test i blandt andet fonologi, læsning og forståelse, matematik, langtidshukommelse og ræsonnering.

Artiklen fortsætter under banneret

Resultaterne af undersøgelsen er udgivet i tidsskriftet Educational Psychology - se link til højre. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt