Fransk
0   519

Nyt samarbejde: Lærerstuderende kan læse fransk på uni

Et samarbejde mellem Københavns Universitet på Amager (KUA) og professionshøjskolerne har udmøntet sig i et konkret tilbud til kommende fransklærere, der kan forbedre deres sproglige egenskaber på universitetet som et led i læreruddannelsen.

Lis Madsen mener, at reformen er en anledning til at intensivere samarbejdet mellem Københavns Universitet og professionshøjskolerne.

Hun er programchef på professionshøjskolen UCC og mener, at især sprogdidaktikken skal i højsædet, nu hvor eleverne skal have sprog tidligere.

Som et led i samarbejdet har man udviklet moduler i fransk for studerende på UCC, som kan komme på KUA og læse fordybelsesmoduler i fransk sprog, hvis man har ambitioner om at blive en særlig stærk fagperson indenfor franskfaget i folkeskolen, eller hvis man vil bygge videre på sin uddannelse senere.

Omvendt kan en studerende fra KUA komme på UCC og læse mere praksisrelaterede og didaktisk faglige moduler.

Artiklen fortsætter under banneret

Tilbuddet er netop kommet på skinner fra indeværende semester. Lis Madsen fortæller, at flere studerende har udvist interesse for at prøve det af. Det er planen, at et lignende muligheder senere bliver udbudt i tysk og engelsk og måske også andre fagområder.

"I fransk og tysk trænger det sig voldsomt på, fordi det er små fagmiljøer, hvor der sidder en til to personer på hver institution, og der er ikke mange studerende. Der bliver meget mere at byde de studerende nu, hvor med samarbejdet får nogle 'stordriftsfordele'", siger Lis Madsen og tilføjer, at det bliver en permanent ordning, hvis der er studerende til det.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen