It

Nye Fælles Mål blåstempler it’s plads i fagene

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nye Fælles Mål gør det synligt for lærerne, hvordan it er tænkt ind i hvert enkelt fag, lover it-vejledernes formand. Han spår dog, at barren for flere af it-målene må hæves allerede om to år.

Kom tættere på de nye Fælles Mål

 

»De nye Fælles Mål rydder den tvivl af vejen, der var, når der i de tidligere Fælles Mål for dansk for eksempel stod, at der skulle arbejdes med 'varierende udtryksformer'. Det kunne jo fortolkes på mange måder - nu skal vi sandelig huske folkeviserne, eller måske skal vi huske at tænke i digitale tekster«, siger it-vejledernes formand, John Klesner, der har siddet med i den gruppe, der har skrevet it ind i de nye Fælles Mål for de enkelte fag.

Han er overordnet tilfreds med, at den medialisering, som børn, unge og samfundet oplever, nu også bliver tydelig og synliggjort igennem folkeskolens Fælles Mål. I danskfaget bliver det eksempelvis allerede fra 1. klasse et mål, at eleverne »kan finde tekster ved at navigere på alderssvarende hjemmesider«, og at eleverne »har viden om sideopbygning på hjemmesider«.