Kom tættere på de nye Fælles Mål

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med de nye Fælles Mål er der lagt op til et markant skifte: Hvor de hidtidige har haft fokus på, hvilken undervisning der skal foregå, lægges fokus nu et andet sted: Hvad er det, eleverne skal lære? Derudover er det en intention, at målene skal understøtte den målstyrede undervisning, der også vil komme mere af som en konsekvens af reformen og de nye mål.

Målene er nu sendt i offentlig høring, og fagbladet Folkeskolen har spurgt de forskellige skrivegrupper: Hvilke tanker ligger der bag målene, som de står at læse? Hvad skal fagprofessionelle lægge mærke til, og hvor er faget på vej hen? Det kan du få bud på over de næste opslag - på folkeskolen.dk er der i de faglige netværk længere versioner af artiklerne.

Tysk Matematikmål bygger videre på kompetencetænkning Tydeligere mål for samfundsfag Historiebrug for større plads i nye Fælles Mål Nye danskmål er brudt op i temaer og faser Madlavning skal fylde mest i madkundskab Idræt: Gør eleverne klar til afgangsprøve Mere tid til målene i musik Nye Fælles Mål blåstempler it's plads i fagene

 

Læs mere

De nye Fælles Mål