Musik

Mere tid til målene i musik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om der med den nye reform er afsat flere timer til musik i skolen, så bliver der ikke skruet op for ambitionerne i forslaget til de nye Fælles Mål.

Elever i 1. og 5. klasse får fra næste skoleår en ekstra time om ugen i musik. Men de faglige mål for musik er de samme. De nye Fælles Mål er bare mere præcise og enkle, så lærerne får mere tid til at nå det samme. Sådan lyder det fra formand for den af ministeriet nedsatte arbejdsgruppe for musik, Søren ­Bechmann, som er læringskonsulent i Undervisningsministeriet.

Kom tættere på de nye Fælles Mål

 

»Vi har ikke ændret ambitionerne for Fælles Mål, fordi vi ved fra undersøgelser, at mange lærere siger, at det kan være rigtigt vanskeligt at nå de eksisterende mål«, siger han og uddyber:

»Med en ekstra time i både 1. og 5. klasse skulle det være nemmere at nå målet. Det er altid fristende at lægge en masse ovenpå, når man sidder i en arbejdsgruppe, men det har vi været meget påpasselige med ikke at gøre«.