Finn Kristensen og Dansk Skoleidræt melder sig nu på banen med idekatalog til øget bevægelse i skoletiden.

Dansk Skoleidræt på banen med bevægelsesinspiration

Med folkeskolereformen er der brug for masser af ideer og bud på, hvordan de daglige 45 minutters bevægelse skal bruges. Dansk Skoleidræt kommer nu med konkret ideer samlet i et temahæfte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan skal de daglige 45 minutters motion og bevægelse planlægges og gennemføres, så eleverne får mest muligt ud af det?

Dansk Skoleidræt, der jo samlede idrætslærerne op, da Dansk Idrætslærerforening før sommerferien blev nedlagt, er nu på banen med inspirationsmateriale til netop den øgede bevægelse.

Foreningen udgiver bladet "Idræt i skolen", og den nyeste udgave er et temanummer: "45 minutters idræt, motion og bevægelse i skoledagen - sådan gør I".

Temahæftet er ment som inspiration for både lærere og ledere. Formålet er både at give ideer til den fagopdelte undervisning og den understøttende undervisning.

"Vi håber, at vores mange aktiviteter kan være med til at gøre opgaven mere overskuelig. Det er trods alt den enkelte skole, der skal gøre de mange intentioner og ord i reformen til virkelighed", udtaler formand i Dansk Skoleidræt Finn Kristensen i en pressemeddelelse.

Karakter og prøve skal give mere faglig bredde til idræt

Relativt nemt Kravet om at alle elever skal bevæge sig 45 minutter om dagen er vand på Dansk Skoleidræts mølle.

"Vi tror og ved, at det både vil fremme sundheden, læringen og trivslen i den danske skole. Det har vi forskernes ord for", siger Finn Kristensen, der godt kan forstå, hvis de store forandringer er en stor mundfuld. "Kun få skoler har de erfaringer, der sikrer, at de med ro i sindet kan tilgå fremtidens udfordringer. Vi håber, at vores temanummer synliggør for skolerne, at det faktisk er relativt nemt at lave en aktiv skoledag", siger Finn Kristensen.

Læs finn Kristensens blogindlæg om temanummeret her:

F for folkeskole - forandret og forbedret

 

Læs mere

Temanummeret"45 minutters idræt, motion og bevægelse i skoledagen - sådan gørI"