Pisa 2012
5   1215

Dansk matematik-fald ikke statistisk signifikant

Der var kun tre Pisa-point mellem de danske resultater i matematik i Pisa 2009 og Pisa 2012. Det kræver ifølge Pisa-konsortiet en forskel på mindst seks Pisa-point, hvis man skal kunne regne statistisk med forskellen. Der er altså ingen, der aner, om det danske Pisa-resultat er gået frem eller tilbage, fortæller radioudsendelsen Detektor i dag.

Leder af det danske Pisa-konsortium Niels Egelund og direktør i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Jacob Holbraad bekræfter i radioudsendelsen, at faldet ikke er statisisk signifikant. Alligevel blev faldet nævnt både i Niels Egelunds kronik i Folkeskolen og i styrelsens pressemeddelelse om Pisa 2012 uden forbehold.

"Det betyder, at om tallet er udtryk for et de facto-fald kan være svært at opgøre", siger Jacob Holbraad i Detektor og erkender, at det er en vigtig oplysning. 

"Det kunne da godt være i eftertanken, at man skulle have skrevet det".

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.245 andre er allerede tilmeldt