"Jeg håber, kommunerne vil skele til rapporten", siger Margrethe Vestager

Vestager om rapport: Det er ingen facitliste

Rapportens metode er for usikker til, at det er en facitliste. Sådan siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager om rapporten fra kommunerne og regioners analyseinstitut, Kora, der konkluderer at mange kommuner ikke udnytter skattekronerne godt nok.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kommunerne er jo forskellige, både i forhold til serviceniveau og produktivitet. Det gælder i høj grad også på skoleområdet, hvor der blandt andet er forskel på, hvor store skoler, kommunerne vælger at have, og om de vælger at bevare eller nedlægge landsbyskolerne", siger Margrethe Vestager.

Skolechefer: Produktivitetskommissionen rammer ved siden af målskiven

Rapporten beregner kommunernes udnyttelse af skattekronerne ved at sammenholde udgifterne til skoleområdet med 10 områder såsom elevernes timeantal, klassekvotient og afgangskarakterer i matematik og dansk. Margrethe Vestager mener, at metoden bag rapporten kan være svær for kommunerne at gennemskue.

"I notatet forsøger Kora at skille serviceniveau og produktivitet ad - det er vi ellers vant til at høre ikke kan lade sig gøre. Det er ambitiøst at forsøge at gøre det, men også temmelig komplekst, og dermed ikke let at gennemskue, næppe heller for de enkelte kommuner."

"Jeg håber, kommunerne vil skele til rapporten og lade sig inspirere til at lære af andre kommuner, både på skoleområdet og på andre områder. Men rapporten er ikke nogen facitliste. Dertil er metoden for usikker - også på skoleområdet", siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

Kredsformand: Esbjerg er duksen i klassen