GeoGebra kan bruges gennem hele skoleforløbet. På den nordiske konference kan man blive inspireret.

Nordisk konference om GeoGebra i København

De nordiske og de baltiske lande holder nordisk konference i København i det dynamiske geometriprogram GeoGebra den 20.-22. september. Desuden er der introkursus om formiddagen 20. septem-ber for danske lærere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Brugen af GeoGebra gennem hele uddannelsesforløbet er hovedemnet for konferencen, der bliver holdt fredag på professionshøjskolen UCC i Titangade og lørdag/søndag på N. Zahles Seminarium. Men også 3D i GeoGebra er et emne. Ligesom danske lærere er inviteret til introkursus fredag formiddag, hvor de kan blive klogere på programmet. "Jeg anbefaler, at man begynder med programmet allerede i børnehaveklassen, hvor børnene kan arbejde med mønstre og lære funktionerne at kende. Det er et CAS-værktøj (computeralgebrasystem), der kan bruges hele vejen igennem grundskolen. Man kan regne i programmet, det kan regne ligninger ud og tegne grafer", siger Kirsten Søs Spahn, der er pædagogisk konsulent i matematik og en af folkene bag konferencen. GeoGebra bruges til undersøgende matematik. For eksempel kan eleverne undersøge om der altid er 180 grader i en trekant. De kan trække i trekanten og se at ligegyldigt, hvordan man trækker i den, så bliver der ved med at være 180 grader i den. Programmet har også regneark til statistik, og man kan se de rumlige figurer som for eksempel pyramider og keglestubbe. I Danmark downloader lærerne gratisprogrammet meget. Kun i USA, Tyskland og Frankrig bruger lærerne GeoGebra mere end de danske lærere. "Jeg tror, at næsten alle lærere bruger GeoGebra, fordi der er en forventning om, at der er it med i matematikundervisningen og til afgangsprøven", siger Kristen Søs Spahn. På konferencen er elever inviteret ind til at vise, hvordan programmet bruges. Desuden er der oplæg fra lærere fra alle de deltagende lande og workshops.

Se programmet via link til højre for artiklen.

 

Powered by Labrador CMS