Natur/teknologi
0   651

Elever laver grøn ideudvikling for virksomheder

Nyborg Forsyning og Service og NORD bedt 250 elever fra 8. klasse på fem Odense-skoler om hjælp til at finde ud af, hvordan vi kan udnytte vores overskudsvarme bedre. Den udfordring har eleverne taget op, og de kunne i går formidle deres prototyper for pressen.

Gennem fire år har de 12 elevhold og deres lærere arbejdet med at forbedre deres naturfaglige og innovative kompetencer. Målet er, at flere af de unge skal vælge en naturvidenskabelig gymnasial ungdomsuddannelse. Indsatsen kaldes ISI 2015 og udføres i et partnerskab mellem Industriens Fond, Odense Kommune og Dansk Naturvidenskabsformidling.

"Hvis vi skal bevare og vinde nogle af de tabte produktionsarbejdspladser tilbage, er en af de afgørende parametre, at vi uddanner en videnstung arbejdsstyrke inden for de naturvidenskabelige fag, som kan sikre
kvaliteten og udviklingen i virksomhederne. Derfor er vi glade for, at vi gennem et projekt som ISI 2015 kan medvirke til at udvikle ny viden omkring, hvordan vi bedst muligt skærper vores kommende arbejdsstyrkes
interesse i de naturvidenskabelige fag",  siger administerende direktør i Industriens Fond Mads Lebech. 

"Vi må ikke glemme, at vi skal vække elevernes interesse allerede i grundskolen, hvis en større andel senere hen skal vælge uddannelser rettet mod de naturvidenskabelige fag."

Samarbejdet med Nyborg Forsyning og Service og NORD har givet eleverne mulighed for at arbejde med en autentisk problemstilling, og det har givet masser af inspiration til skolearbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

I går kunne eleverne så udstille deres prototyper. Og et ekspertpanel med repræsentanter fra virksomhederne, en innovationsekspert og en naturfagskonsulent giver eleverne feedback på deres arbejde. Bedste idé, bedste innovative proces og største naturfaglige viden blev præmieret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.582 andre er allerede tilmeldt