Partifæller: Ubegavet af KL-formand

”Lærerne er fanget i en tidslomme”, sagde KL's formand, der i sin beretning ifølge socialdemokratiske byrødder ”kom med en krigserklæring” til lærerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På KL's kommunalpolitiske topmøde, var der i formand Erik Nielsens beretning afsat en del tid til den mulige konflikt med lærerne som landets kommuner har valgt at varsle.

I sin beretning sagde KL's formand blandt andet om skolen at, "vi er ved at sakke bagud", ligesom lærerne og deres fagforening: Der i forhandlingerne "hele tiden har haft 'nej-hatten' på." og lærerne i det hele taget er ifølge Erik Nielsen - "fanget i en tidslomme i fra det forrige århundrede".

KL: Arbejdstidsaftalen er en anakronisme

I dag kunne dagbladet Politiken fortælle, at 56 procent af byrødderne fra S og SF er uenige i den linje, som KL har valgt at føre i forhandlingerne. Et smalt flertal på 53 procent af de samlede byrødder er for den hårde linje.

Simon Pihl Sørensen, der er viceborgmester i Lyngby Taarbæk Kommune, har tidligere været en kritiker af linjen mod lærerne.

"Jeg er glad for, at flere byrådsmedlemmer fra både Socialdemokraterne og SF melder ud, at de er uenige i den måde, forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og KL er foregået. Der er jo ikke noget i vejen med, at en faglig organisation og KL er uenige, men det som jeg tror, mange er utilfredse med, er sprogbruget, og den måde KL taler folkeskolelærerne ned på", siger Simon Pihl Sørensen.

Han er bestemt ikke glad for formandens tale.

"Retorikken topper her på mødet, hvor KL-formandens tale efter min opfattelse kun kan tolkes sådan, at KL går benhårdt efter at forhandlingerne skal falde til jorden. Jeg synes det er en nærmest ubegavet taktik, der kun tjener det formål at tale foleskolelærerne ned. KL taler i flæng om lærerne og DLF, og det er simpelthen for voldsomt. Det kan man også se i befolkningen, som begynder at vende sig imod KL", siger Simon Pihl Sørensen

Absurd Bodil Kornbæk(S) er lærer og næstformand i kredsstyrelsen i Rødovre, hvor Erik Nielsen er borgmester, hun var også overrasket over Erik Nielsens tale.

"Det er absurd, at man strammer retorikken dagen før, man skal mødes i forligsen. Det er ikke konstruktivt, og det lyder hult, når man til sidst siger, at man håber, det ikke ender i lockout. Når man kommer med sådan en krigserklæring bliver det svært bagefter at forhandle, og det er simpelthen for dumt", siger Bodil Kornbæk, der efter Erik Nielsens tale regner med, at der bliver lockout den 2. april.

SF'eren Arne Mikkelsen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, i Odsherred Kommune mener, at der florerer mange myter om lærernes arbejdstid.

"Jeg har ikke hørt en eneste indsigelse mod A08 med ting, der ikke allerede kan realiseres via den gældende aftale. Der bliver gentaget mange ting, som viser at dem, der udtaler sig ikke har sat sig ind i materien. For eksempel sagde formand Erik Nielsen fra talerstolen, at lærerne ikke kan foretage sig ting uden at det er mødeplanlagt. Det er jo noget sludder", siger Arne Mikkelsen.

LinkZieglers kommune vil ikke protestere overfor KL